Turktime

Intel'den, Nvidia ile rekabet için yeni hamle!

Ekran kartı pazarında rekabeti artırmak isteyen Intel, Battlemage mimarisine sahip Arc serisi için çalışmalara başladı.
ABONE OL
Abone Ol
Intel'den, Nvidia ile rekabet için yeni hamle!
Haberler / Teknoloji
27 Mart 2023 Pazartesi 13:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Intel, geçtiğimiz yıl tanıttığı Intel Arc serisi ekran kartlarıyla kullanıcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Ekran kartı pazarında rekabeti artırmak isteyen Intel, Battlemage mimarisine sahip Arc serisi için çalışmalara başladı.

INTEL, ARC BATTLEMAGE SERİSİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

RedGamingTech’in bir raporuna göre, Intel’in yeni nesil Arc Battlemage grafik işlemcisini gölgelendirici sayısını ikiye katlayacak. Arc Battlemage serisinin amiral gemisi olan “BMG-G10”, performans segmentinde rekabet eden SKU’lara güç sağlamayı hedefliyor.

Battlemage serisinin, NVIDIA’nın GeForce Ada GPU’larına benzer bir TSMC 4nm sınıfı EUV teknolojisiyle üretileceği sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor. Ayrıca yeni ekran kartlarının, GeForce RTX 4080’e güç sağlayan AD103 benzeri kalıp boyutuna sahip olması bekleniyor.

Battlemage serisindeki amiral gemisi modelde yer alan Xe Çekirdek sayısının 64’e çıkacağı belirtiliyor. Alchemist serisinde bu değerin 32 olduğunu belirtmekte fayda var.

Yeni ekran kartlarındaki bir diğer önemli değişiklik ise çekirdek saat hızlarında yapılacak. Intel’in ekran kartları için 3GHz bandına çıkacağı tahmin ediliyor.

Şirket, 2023’te yenilenmiş Alchemist Plus ekran kartlarını piyasaya sürecek. Performans konusunda iddialı olan Battlemage serisi ise 2024 yılının ikinci yarısında oyuncular ile buluşacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime