Turktime

iPhone 15 ailesi, beklenen ekran özelliğiyle geliyor!

Sızdırılan bilgilere göre Apple, iPhone 15 ailesinin ekranı için mesafe sensörlü dinamik ada teknolojisine yer verecek.
ABONE OL
Abone Ol
iPhone 15 ailesi, beklenen ekran özelliğiyle geliyor!
Haberler / Teknoloji
26 Mart 2023 Pazar 12:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde kullanılan dinamik ada teknolojisi, kullanıcıların beğenisini kazanmayı başardı. Sızdırılan bilgilere göre Apple, iPhone 15 ailesinin ekranı için mesafe sensörlü dinamik ada teknolojisine yer verecek.

IPHONE 15, EKRAN ÖZELLİKLERİYLE ŞAŞIRTACAK

Dinamik ada teknolojisinin, standart sürümler de dahil olmak üzere tüm iPhone 15 modellerinde benimsenmesi bekleniyor. Bununla birlikte, yeni modellerde iPhone 14 Pro‘dan farklı olarak yakınlık sensörü kullanılacak.

Apple analisti olan Ming-Chi Kuo’ya göre iPhone 15 serisi, dinamik ada içinde entegre bir yakınlık sensörüne sahip olacak. Bu değişiklik, iPhone 14 Pro’nun ekranın altında ancak dinamik ada tasarımının dışında bulunan yakınlık sensörü konumunun yerini alacak.

iPhone 15 serisi, dinamik ada alanında neredeyse hiçbir değişiklik olmaksızın entegre bir yakınlık sensörüne sahip olacak. Bu, öne bakan kamera ve diğer sensörler için hap şeklindeki açıklığın, yakınlık sensörünün eklenmesiyle bile aynı boyutta kalacağı anlamına gelir.

Kuo’ya göre IQE, iPhone 15 serisindeki yakınlık sensörleri için özel epi-wafer tedarikçisi olarak Landmark’ın yerini alacak. Bu değişikliğin, Coherent/II-VI tarafından satın alınan Finisar’ın, iPhone 14 Pro’da kullanılan 1380nm dalga boyu sensörlerine kıyasla 940nm dalga boyu yakınlık sensörleri sunacağı anlamına geliyor.

Sızdırılan bilgilere göre Apple, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinde ProMotion teknolojisine yer vermeyecek. LTPO ekran teknolojisinin de iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinde kullanılmayacağını belirtmekte fayda var.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime