Turktime

OpenAI'den büyük ChatGPT hamlesi!

Son dönemin trendlerinden ChatGPT için bir önemli gelişme daha yaşandı. OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet robotu üçüncü taraf desteği kazandırıldı. Kullanıcılar artık ChatGPT eklentisinden faydalanabilecek.
ABONE OL
Abone Ol
OpenAI'den büyük ChatGPT hamlesi!
Haberler / Teknoloji
24 Mart 2023 Cuma 14:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yapay zeka giderek popülerliğini artırıyor. Bu alanda en çok konuşulan projelerden biri ChatGPT. OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft gibi birçok teknoloji şirketinin bünyesine kazandırılan sohbet robotu, üçüncü taraf hizmetler için de eklenti desteği aldı.

ChatGPT için son gelişme yapay zeka sohbet robotunun geliştiricisi Sam Altman tarafından duyuruldu. Altman, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ChatGPT eklentilerini kullanıma sunmaya başlıyoruz. çok çeşitli görevlerde yardımcı olmak için eklentiler yükleyebilirsiniz. geliştiricilerin neler oluşturduğunu görmek bizi heyecanlandırıyor!" ifadelerini kullandı.

CHATGPT’YE EKLENTİ DESTEĞİ GELDİ

ChatGPT için sunulan eklentiler web tarama ve kod yürütme eklentisi. Açık kaynak kodlu bu eklenti henüz deneysel ancak bir süredir oldukça talep ediliyordu.

OpenAI, şirketin bekleme listesinden davet edilen eklenti geliştiricilerinin, ChatGPT için eklenti oluşturması için gerekli belgeleri de paylaştı. Öyle ki ilk eklentiler Expedia, Instacart, Kayak, OpenTable ve Zapier gibi şirketler tarafından oluşturuldu. 

Expedia'ya göre, yeni eklentileri ChatGPT kullanıcıları için seyahat planlamasını basitleştiriyor. Basın temsilcisi tarafından paylaşılan bu gelişmede, "Şimdiye kadar, ChatGPT ne yapacağını ve nerede kalacağını belirleyebiliyordu, ancak gezginlerin alışveriş yapmasına ve rezervasyon yapmasına yardımcı olamadı" ifadelerine yer verdi. 

 

 

Şimdi ise ChatGPT için eklentinin oluşmasıyla Expedia, ChatGPT ile yapılan bir görüşme yoluyla oluşturulan bir seyahat güzergâhını, uçuşların, otellerin, tatil kiralamaların, etkinliklerin ve araç kiralamaların gerçek zamanlı kullanılabilirliği ve fiyatlandırması dahil olmak üzere Expedia'nın seyahat verileriyle desteklenen bilgilerle hayata geçirileceğini söyledi. 

Kullanıcılar rezervasyon yapmaya hazır olduğunda, tercihe göre kişiselleştirilmiş seçeneğin yanı sıra üye indirimi, sadakat ödülleri ve daha fazlasını görebilmek için Expedia’ya yönlendirilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime