Turktime

Apple, çalışanlarını tehdit etti! Şirkette neler oluyor?

Apple ofis için yeni şartlar koşuyor. Çalışanlara gönderilen yeni bir e-postaya göre, üç gün ofise gelmeyenler kovulabilir.
ABONE OL
Abone Ol
Apple, çalışanlarını tehdit etti! Şirkette neler oluyor?
Haberler / Teknoloji
25 Mart 2023 Cumartesi 11:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Pandeminin sona ermesinin ardından çalışanlarını ofislere çağıran teknoloji şirketleri, daha yapıcı adımlar atmak istiyor. Ortaya çıkan son iddialar Apple’ın, haftada en az üç gün ofise gelmeyen çalışanları işten çıkarmakla tehdit ettiğini gösterdi. Teknoloji devinin, kimlik kayıtlarını kullanarak ofise gelip gelmediğini takip edeceği bildirildi.

APPLE, OFİS İÇİNDE SIKI TEDBİRLERİ DEVREYE SOKACAK

Geçtiğimiz yılın yaz aylarında Apple; haftanın üç günü ofisten çalışmayı zorunlu hale getirdi. “Apple Together” adlı bir grup ise son iki yılda evde yapılan çalışmaların başarılı olduğunu söyleyerek şirketin planlarına karşı çıktı.

2022 yılında Apple CEO’su Tim Cook, çalışanlara hibrit çalışma modelini ele alan bir mesaj gönderdi. Cook, bazı çalışanların ofise dönüşü rahatsız edici bulduğunu, bazılarının ise iş arkadaşlarıyla yeniden bağlantı kurmaya istekli olabileceğini kabul etti. Şirketin, tüm çalışanların ihtiyaçlarını karşılamak için esneklik sağlayabileceğini söyledi.

CEO Cook’un uzaktan çalışmanın uygulanabilir bir seçenek olduğunu kabul etmesine rağmen Apple, ofiste çalışma konusunda oldukça ısrarcı. Bazı eski yöneticiler şirketin ofise dönüş politikasını eleştirdi. Örneğin, Mayıs 2021’de şirketten ayrılan Makine Öğrenimi Direktörü Ian Goodfellow, ofisten çalışmaya karşı olduğunu söyledi.

Şirketler pandemi sonrasında, ofis ile uzaktan çalışmayı nasıl dengeleyeceğini bulamadı. Apple gibi bazı firmalar hibrit yaklaşımı tercih ederken; Tesla gibi dev markalar tamamen yüz yüze modellere geçiş yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime