Turktime

Xiaomi'nin sarsıcı gelir kaybı! Yolun sonu mu?

Çinli teknoloji devi Xiaomi, 2022'nin dördüncü çeyreğinin ve buna bağlı olarak bir bütün olarak geçen yılın tamamının mali sonuçlarını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Xiaomi'nin sarsıcı gelir kaybı! Yolun sonu mu?
Haberler / Teknoloji
25 Mart 2023 Cumartesi 14:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Xiaomi, 2022'nin dördüncü çeyreği ve geçen yılın tamamına ilişkin mali sonuçlarını bildirdi. 2022'nin son çeyreğinde Çin'deki pazar yavaşlaması ve COVID-19 salgınları nedeniyle gelirlerin ve kârların rekor düzeyde düşük seviyelere gerilediği ortaya çıktı.

Xiaomi'nin dördüncü çeyrekteki geliri, 2021'in aynı dönemindeki 12,4 milyar dolardan yaklaşık yüzde 22,8 düşüşle yaklaşık 9,6 milyar dolar oldu. Şirket, uzmanların beklediğinden biraz daha iyi satışlar gerçekleştirmiş olsa da bu, gelirlerin azaldığı üst üste dördüncü çeyrek ve Xiaomi tarihindeki en önemli düşüş oldu.

XIAOMI DEVASA KAYBA ALDIRMIYOR

2022'nin son üç ayındaki net kâr, bir önceki yılın 650,3 milyon dolarına kıyasla %67,3 oranında azalarak 212,3 milyon dolara geriledi. Şirketin 2022'deki geliri bir önceki yıla göre %14,7 düşüşle 40,7 milyar dolar olurken, net kâr da %50'den fazla düşüşle 1,2 milyar dolara geriledi. Her iki rakam için de analistlerin beklentileri karşılanmadı.

Çin'deki katı sağlık kısıtlamalarının aniden kaldırılması ülke genelinde çok sayıda COVID-19 salgınına yol açtı. Canalys'e göre, diğer büyük markaların satışları da aynı raporlama döneminde düştü. Bununla birlikte, Xiaomi de sevkiyatların neredeyse %37 oranında düşmesiyle yıllık bazda rekor kırdı - rakiplerinin hepsinden daha fazla.

Ancak şirket iyimserliğini koruyor ve yeni iddialı projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kısa süre önce Xiaomi'nin 2024 ortasına kadar kendi elektrikli otomobillerinin üretimine başlamayı planladığı bildirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime