Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gül-Erdoğan Anket Savaşı Bitmedi! Kamuflajlı Komutan!
Ankara Kulisi
YAZARLAR
15 Ekim 2012 Pazartesi

Gül-Erdoğan Anket Savaşı Bitmedi! Kamuflajlı Komutan!

Anket Savaşları bitmedi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gül – Erdoğan mukayesesi üzerinden başlayan ve ikilinin kurmaylarının sert açıklamalarıyla doruk noktaya çıktıktan sonra küllenmiş gibi görünen savaş bitmedi.  Gül’ün yüksek çıktığı her anketten sonra olduğu gibi Metropoll anketinden sonra da cevap Başbakan Erdoğan’a yakın medyadan geldi.

Sabah Gazetesi’nde “AK Parti oy oranı yüzde 51.2” başlığı verilen ancak asıl vurgusunu satır aralarında geçiren bir haber yayınlandı. Haber GENAR’ın yaptığı anket üzerine kuruluydu. Başlıkta partinin oy oranı bulunsa da asıl mesaj haberin içeriğindeydi.

Haberin içindeki asıl unsur ve grafikteki Erdoğan fotoğrafının yanına konulan oranlar “Başkanlık” oylamasının sonuçlarıydı. Ankette, başkanlık seçimi olması durumunda Erdoğan’ın yüzde 59,5 oy alacağı, Gül’ün ise yüzde 4,4’te kalacağı vardı. İşin ilginç yanı şu;  Hükümete yakın medya dışındaki gazetelerde yer bulan anketlerde Gül bir adım önde gözükse de Erdoğan da yüksek oranlarda görünüyor. Hükümete yakın gazetelerde ise Gül, 4.4 gibi oranlarla adeta sandığa gömülüyor. Bu tip sonuç veren anketler jet hızıyla bulunup yayınlanıyor.

Sürekli aynı şeyin olması bir ‘komuta merkezi’ olduğunu gösteriyor.

 

Anketle gömüp haberle silmek

Gül-Erdoğan geriliminin Hükümete yakın medyaya yansıması sadece anket rakamlarındaki garipliklerle sınırlı değil.  Hayrulnisa Gül geçtiğimiz günlerde 4-5 gazeteciyi özel olarak ağırladı. Oldukça renkli geçen ağırlamayı söz konusu gazeteler fotoğraflı olarak yarım sayfa hatta daha büyük olarak girdiler. Biri hariç… Erdoğan’a en yakın olan Star Gazetesi…  Gazete renkli ve haber değeri taşıyan ancak Gül ailesinin reklamı olabilecek haberi hiç görmedi. Haber programa katılan Elif Çakır’ın köşesin kaldı.  Aynı gazete geçmişte de Gül’e benzer bir tutum takınmıştı. Gül, yine Elif Çakır’a 27 Nisan gecesiyle ilgili çok kritik bilgiler vermiş ama Star haberi birinci sayfasından neredeyse görmemişti bile. Çünkü 27 Nisan e-muhtıra gecesinde Gül’ün kararlılığının Erdoğan’ın önünde olduğunu gösteren ilginç ayrıntılar vardı haberde. Özetle hükümete yakın medya Erdoğan-Gül olayında son derece ince taktikler izliyor.

Kamuflajlı Komutan

Genelkurmay başkanlarını genelde resepsiyonlarda özel kıyafetleriyle görmeye alışığız ancak Org. Necdet Özel farklı bir profil izliyor. Belki de Türkiye’de hiçbir genelkurmay başkanı bu kadar çok kamuflaj kıyafetlerle görülmemiştir. Org. Özel’in sık sık araziye inmesi anlamına gelen kamuflajlı kıyafetler, TSK’nın da halkın arasına karışması anlamını taşıyor. Yargı süreçleri nedeniyle uzunca süredir zor günler yaşayan Silahlı Kuvvetler’in güven endeksinde yine uzunca bir aradan sonra tırmanışa geçtiğini öğreniyoruz. Anlaşılan vatandaş Genelkurmay başkanını arazide bizzat işin başında görmek istiyor.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 20 Ekim 2012 Cumartesi 18:12
Bu tip haberler halkın ilgisi hiç çekmiyor.Burada bir gerçek var ki Türkiyede cumhurbaşkanlığı için iki tane aday var.Birincisi mevcut cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ,ikincisi ise Başbakanımız Tayyip Erdoğan üçüncüsü ortada yok.Muhalefetin aday dahi çıkaramadığı ülke konumuna düşeceğiz.Baykal demişlerdi geçenlerde medyaya yansıyan bir haber vardı.Genel Başkanı karşılamadı diye başlayanhbaberdi..Yani Medyada halkımızda cumhurbaşkanlığı için güçlü adayları çoktan seçti.
 Misafir
 15 Ekim 2012 Pazartesi 18:47
KARDEŞLER ama artık DÜŞMAN KARDEŞLER galiba.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime