Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gül Bombası
Ankara Kulisi
YAZARLAR
4 Ağustos 2017 Cuma

Gül Bombası

Cumhurbaşkanlığı seçimine 1 yıl 8 ay 4 gün kaldı.
Zaman uzun görünse de, yapılan tartışmalara bakılınca Cumhurbaşkanlığı seçiminin öne alınma ihtimali masadaki en diri seçeneklerden birisi olarak karşımızda duruyor.
Cumhurbaşkanlığı adaylığı kesin olan tek isim mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan…
CHP’de İlhan Kesici ismi öne çıkarken, parti kurma hazırlığında olan eski MHP Milletvekili Meral Akşener’in de aday olma ihtimali güçlü bir olasılık olarak görünüyor.
Bir ara eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ismi zikredilmiş olsa da, Gül bu olasılığı realize edecek bir tavır içine girmedi ama Abdullah Gül isminin gündemden düştüğünü söylemek için henüz çok erken.
GÜL’ÜN 3 BÜROKRATININ İLGİNÇ TRAFİĞİ
 
Son gelen güçlü bilgiler ise, adaylık için Gül isminin yeniden gündeme gelme ihtimalini ete kemiğe büründürecek gibi görünüyor.
Eski TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, eski Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı ve eski Enerji Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci’nin eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına kolları sıvadığı belirtiliyor.
Bu 3 önemli ismin ortak özelliği, geçmişte ya Gül’ün bizzat seçtiği dönemin bürokratları olması, ya da Gül’e yakın isimlerden oluşması.
 
MHP’Lİ ESKİ VEKİL GÜL İÇİN ARACI MI?
 
Peki, bu 3 bürokrat Gül adına ne yaptı?
Ahmet Ertürk, Metin Kilci ve İbrahim Halil Çanakçı önemli bir eski MHP Milletvekilini ricacı/aracı yaparak gözlerden uzak bir mekanda Meral Akşener’e isteklerini ilettiler.
Eski MHP Milletvekili, dolambaçsız bir üslupla Akşener’e, “Abdullah beyin Cumhurbaşkanlığı adaylığını destekler misiniz?” diye sordu.
 
AKŞENER EVET DEMEDİ!

Soruya şaşırmadığı iddia edilen Akşener’in yanıtı yine soru ile oldu: ”Neden?”
Akşener’in bu yanıtındaki, “Neden ben değilim de Gül” tonlamasını sezen MHP’li eski Vekil, “Gül’e başta CHP olmak üzere MHP’nin dışında birçok parti, iş dünyası ve STK’ da destek verecek. Hatta iktidarın içinde de görüştüğümüz olumlu yanıt verenlerin sayısı az değil “ şeklinde konuştu.
Akşener’in yanıtı, “Bu bizim en azından şimdi hiç aklımızda olan bir şey değil. Hele şu aşamada arkadaşlarımla konuşabileceğim bir konu değil bu. Partimizle meşgulüz. “ dediği ifade ediliyor.
Bana gelen çok güçlü bilgiler bunlarla da sınırlı değil.
 
GÜL VE AKŞENER EN SON NE ZAMAN GÖRÜŞTÜ?
 
Doğrusu şu soruların yanıtlarını merak ediyorum;

1) KilciErtürkÇanakçı; Meral Akşener’le görüştüler mi?

2) Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı için eski MHP’li Milletvekilini, Akşener’le görüşmeye gönderdiler mi? Eski Vekil Akşener’le ne konuştu?

3) 3 eski bürokrat ve eski MHP’li Vekilin bu görüşmelerinden Abdullah Gül’ün haberi var mıydı?

4) Ve… Abdullah Gül ve Meral Akşener bu aracılardan sonra bir araya geldiler mi? En son ne zaman görüştüler?
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime