Turktime

Tam 20 Dünya'ya bedel: Güneş'teki şaşırtan delikler...

NASA gözlemcileri Güneş’te devasa büyüklükte delikler gözlemledi. 20 Dünya’ya eşdeğer bu delikler ‘Koronal delikler’ olarak açıklandı. Her 11 yılda bir yaşanan bu olay bilim dünyasında ses getirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Tam 20 Dünya'ya bedel: Güneş'teki şaşırtan delikler...
Haberler / Teknoloji
29 Mart 2023 Çarşamba 12:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gökbilimciler, uzun yıllardır üzerine inceleme yaptığı Güneş’te devasa büyüklükte delikler gözlemledi. Söz konusu deliklerin yaklaşık 18-20 Dünya’ya bedel boyutta olduğu söyleniyor. 

NASA araştırmacıları tarafından gözlemlenen delik, neyse ki Dünya için olası bir tehlike oluşturmuyor.

DÜNYA’YI TEHDİT ETMİYOR

Pek çok kişi tarafından ‘delik’ olarak anılan bu siyah noktalar aslında ‘koronal delik’ olarak tanımlanıyor. Güneş’in manyetik alanının uzaya saçılması ile oluşan yapılar, çok şiddetli Güneş rüzgarlarının olacağına da bir işarettir.

Örneğin, son gözlemlenen yukarıdaki deliğin Dünya’ya doğru saatte 2 milyon 896 bin kilometre hızla Güneş rüzgarı göndermesi bekleniyor. Hız her ne kadar etkileyici olsa da bu seviyedeki rüzgar, Dünya için bir tehlike arz etmiyor.

Bilim insanları, Dünya’ya cuma gününe kadar varması beklenen Güneş rüzgarlarının Dünya’daki elektronik altyapıyı bozmayacağını, yalnızca bazı bölgelerde auroralar oluşturacağını paylaştı.

Koronal delikler için uzmanlar, Güneş’in ekvatorunun yakınınındaki koronal deliklerinin görünümü, araştırmacılara göre her 11 yılda bir meydana geliyor ve yerel yıldızımızın zirve aktivitesi aşamasına girmesiyle açıklanabileceği söyleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime