Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Temel Soru Şu; Siyaset ve Medya Bu Muhtıra’yı Neden Görmezden Geldi?
Ankara Kulisi
YAZARLAR
7 Nisan 2011 Perşembe

Temel Soru Şu; Siyaset ve Medya Bu Muhtıra’yı Neden Görmezden Geldi?

Genelkurmay Başkanlığı dün internet sitesinden belki de Org. Yaşar Büyükanıt döneminde yayınlanan 27 Nisan Muhtırası’ndan sonraki en sert açıklamayı yaptı.

Üstelik de bu açıklamada bir ilk vardı. Açıklamanın içinde 5 adet de belge konmuştu. Bunlar Balyoz Sanıkları’nın tutukluluklarına yapılan itirazın reddi kararıydı.

Ancak bugün gazetelere baktığımızda muhtıra dozundaki bu açıklamanın neredeyse kutu haberlerle geçiştirildiğini görüyoruz.

Siyasilerden de tepki gelmemesi ilginç. Açıklama satır satır okunduğunda sertliği ve ağırlığı çok net anlaşılıyor. Fakat daha önemli bir şey var. Genelkurmay Ergenekon ve benzer davaların birinde ilk defa bu kadar “resmi” biçimde tarafını ilan etti.

Genelkurmay Balyoz Davası’nda sanıkların iddialarıyla aynı tezleri savundu açıklamasında. Bu göreve geldiğinden beri ortada giden Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner için bir kırılma/kırma noktası.

Aynısını Org. İlker Başbuğ da yaşamıştı. Göreve geldiğinde akreditasyonu gevşetmiş, pek çok pozitif adım atmıştı. Ancak Balıkesir’de çok yüksek ses tonuyla yaptığı çıkışı Org. Başbuğ’un kırılma anı olmuştu. Sonrasında Başbuğ Ergenekon davalarına adeta savaş açmıştı.

Org. Koşener’in muhtıra düzeyinde yaptığı bu açıklama Genelkurmay İnternet sitesine kondu. Bu “resmiyet” kazandırılması demek. Dolayısıyla da daha kritik ve anlamlı.

Siyasiler olayın ciddiyetine henüz kavramamış gözüküyorlar. Aday belirleme sürecine denk gelmesi nedeniyle olabilir. Ancak, açıklamanın önemi Org. Koşaner’in artık tarafını belli etmesi ve mücadeleyi ayrı bir düzleme çekeceğini ilan etmesidir.

Bu düzlem geçmişte olduğu gibi TSK ve Sivil Siyasetin çarpışacağı düzlem olabilir.

Seçim öncesi Karargahtaki hareketlilik izlenmeye değer… 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 11 Haziran 2011 Cumartesi 01:25
28 subat,27mayis,1960,12eylül,bu darbeleri artik türk halki görmek istemiyor,darbe meraklilarida bu meraktan vazgecsinler,artik herkes uyandi.
 Misafir
 2 Haziran 2011 Perşembe 04:54
suçu kanıtlanmış tek kişi gösterin bu davalarda.kaç sene oldu?ama yok onun üstüne bu bunun üstüne o .ya arkadaş tek kişide olsa suçu kanıtlanmış adam yoksa bunca sene sizler hangi davadan bahsediyorsunuz? davanın üstüne ek şu dava veya şu olay ,ee olmadı birde bu olayı koyalım bu davayı birleştirelim,eee yinemi olmadı?alın size şu davayıda koydum üzerine,tamam abi ama adamlar ne ile suçlanıyor?gizli!ya nesi gizli seneler geçti kardeşim.olsun sizler ergenekon çetesisiniz.one kanıtlandımı?hayır.ee
 Misafir
 1 Haziran 2011 Çarşamba 00:02
simdiye kadar gectigimiz iktidarlar fatörünü masaya koyup iktidarlarini darbeye teslim etmedilermi,ve darbe meraklilari simdi belli oldu,merakli olmasalardi simdilerde güncellesen gelismelere destek olurlardi köstek degil,neticede muhtiradan bir fayda olmaz olsa olsa ülke 10sene geriye gider.
 Misafir
 29 Mayıs 2011 Pazar 14:22
Asker; ne hikmetse seçime yakın, CHP oyları yükselirken konuşuyor. İki hafta sonra ne diyeceksen de. Ama şimdi sus.
 Misafir
 23 Mayıs 2011 Pazartesi 23:08
Türkiye bugüne kadar köylü toplumu yaşantısına sahipti. Ve onun darbeden pek fazla bir zararı olmazdı. Bugün ise Türkiye nüfusunun nerede ise yüzde seksenbeşi şehirlerde yaşayan ve ekmeğini günlük, fırınlarda alan, maaş ve ticaretle geçinen bir durumdadır. Bundan sonra hiçbir babayiğit bu ülkede bırakınız darbe yapmayı eski kilimden heybe dahi yapamaz. Yapmaya teşebbüs edenlerde şehirli toplumlarda halka efendilik yapmanın ne olduğunu görür. Özetle, halk neden darbe yapıldığının bilincindedir.
 Misafir
 23 Mayıs 2011 Pazartesi 12:28
Neden çok açık. "Körlerle sağırlar birbirlerini ağırlar." Eğer, büyük bir Medyanın gerçek ortağı) bir grup orduya, araç-gemi; Diğeri, kamyon ve benzerini üretir satarsa, bir diğeri de silah satışında aracılık ederse, görür mü? elcevap; görmezzzz! Meraklısına; Fransız medyasının gerçek sahibi iki silah üreticisi, ABD medyasının %85'in sahibi de 15 iş sahibi ailedir. Bu nedenle körlerle sağırlar birbirlerini ağırlar. Peki, suçlu? Sen-ben... gazete almayan ve tarafsız medyayı desteklemeyenleriz.
 Misafir
 11 Mayıs 2011 Çarşamba 14:23
Ya da bu açıklama yine Atatürkçülerin ve Kemalistlerin gazını almak için yapıldı. Üstelik Müjdat Gezen için söylediğinizinin on katı Genelkurmay bildirisi için söylenebilir. AKP, yine mazlum rolü yapacak ve %35'i kapacak.
 Misafir
 10 Mayıs 2011 Salı 02:54
korkudan... imamca öğreniyorlar. ya da baskın o gece! hele 13 haziran olsun, hepsi "mum" ya da silivri! vatikanl1.
 Misafir
 4 Mayıs 2011 Çarşamba 00:36
memleketimiz yillardir darbelerle oyalandi zaman kaybettirildi,iktidarda olanlar iktidari basbakanligi birakip sapkasini masaya koyup defolup gittiler,memleketimiz bir arpa boyu yol alamadi,günümüzde halen daha darbe meraklilari ortalikta dolasiyor,birakalim allah askina bu keci inatciligini,bir darbe demek bir ülkenin 10sene geriye gitmesi demektir.
 Misafir
 25 Nisan 2011 Pazartesi 23:46
Emin Çölaşanın bir yazısı vardı hep onu hatırlarım. Sarı Öküzü vermeyecektiniz diye.Durumu özetlemişti.Şimdi ne hale geldik bir,siyasi parti kalkıp askerlik 3 ay olsun diyor,ne o milli irade.Biri okul tatilinde askerlik diyor e milli irade. Emin Çölaşan değerli bir insan.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime