Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Önce Can, Sonra Canan...
Cengiz Altınsoy
YAZARLAR
7 Ocak 2024 Pazar

Önce Can, Sonra Canan...

Kaynayan tencere seçimlerin sonucunu belli eder... Ekmek bu kadar pahalı olursa, dolar bu kadar pahalı olursa, filmin sonu belli zaten. Fakirleşen insan sana oy vermez.

Herkes iyi bir hayat için oy atar. İyi bir gelecek istiyor insanlar, iyi bir yaşamı AKP'nin veremeyeceği artık belli oldu.

Yerel seçimler bir mesaj niteliğinde artık. Hayatın iyiyse AKP'ye oy ver, iyi değilse, mutlu olmak istiyorsan, iyi bir gelecek istiyorsan o zaman oyunu Ekrem İmamoğlu'na vereceksin.

AKP, İstanbul belediye başkan adayı belli oldu, Murat Kurum... Ali Yerlikaya olsun diye Cumhurbaşkanı çok istedi ama olmadı çünkü Ali Yerlikaya Şırnak valisi iken PKK’lıları davul zurna ile karşılayan valiydi. Damat çok istedi İHA ve SİHA'larla uğraşmayı bırakıp İstanbul'a aday olmak istedi, Sayın Selçuk Bayraktar ama o da olmadı kısacası, Hepsini toplasan bir  Ekrem İmamoğlu etmiyor.

Seçim Tayyip Erdoğan'la Ekrem İmamoğlu arasında geçecek, Ekrem İmamoğlu 2 defa Tayyip Erdoğan'ı yendi ve İstanbul'u aldı.

Karadenizlilerin çok oyu var İstanbul'da, artık İstanbul'u vermezler.

Murat Kurum, İstanbullu değil, Ankara’da doğmuş, Konya’da okumuş, Ankara’da çalışmış, İstanbul’a belediye başkanı adayı oldu. İstanbullu bulamadılar, Ankaralıyı getirdiler İstanbul'un başına aday olarak...

Ekrem İmamoğlu çok rahat kazanır.

Karadenizliler şimdi  yüklenecek Ekrem İmamoğlu'na, elini kollunu sallaya sallaya İstanbul'u alır Ekrem başkan.

Bugüne kadar gelmiş en başarısız  çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum'dur.

Fikirtepe'ye hiç katkısı olmadı, imar durumu Murat Bey’den önce çıktı, Murat kurumdan önce binalar yapıldı, yapılmayan yerlere etkisi olmadı, İstanbul’daki ormanları millet bahçesi yaptırdı, İstanbuldaki askeri alanları müteahhitlere verdirdi, o askeri alanlar yeşil alan olmalıydı yani başaramadı. İstanbul’u zaten bilmiyor.

Fikirtepe'de hep müteahhitlerden yana tavır aldı yani zenginin yanında yer aldı.

Benim düşüncem bunlar. Bence Murat Kurum yeterli değil İstanbul için...

Ekrem İmamoğlu, iyi bir Meclis çoğunlu ile gelirse çok güzel işler yapacağına inanıyorum çünkü konulara çok hakim.

Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu'nun karşısına çıkacak yetenekte görmüyorum, badem bıyıklarla İstanbul'u yönetemezsin. İstanbul, dünya şehri, vizyon lazım,yaratıcılık lazım.

Tanıdığım MHP'liler zaten İmamoğlu ve Mansur Yavaş diyorlar.

DEM Partisi, zaten başka oy verecekleri yer yok, onlar da zorunlu Ekrem İmamoğlu'na verecekler. Liderlerini içeriye atan partiye oy verecek halleri yok. Pazarlık yapacak durumda bile değiller.

Kısacası, Ekrem İmamoğlu büyük bir hata yapmazsa, İstanbul'u yeniden kazanır.

İlçeler çok önemli. İstanbul’un İlçe belediye başkan adayları  çok önemli, kafaya kafaya giden ilçeler var. Üsküdar, Beykoz, Çekmeköy, Sultangazi gibi buralardaki adaylar seçimleri çok etkiler.

Hayat çok pahalı, emekli 7500 TL maaşla geçinmeye zorlayan iktidar oy beklemesin.

Ekmek, süt, yoğurt, yumurta, peynir, et, balık çok pahalı. İnsanlar aç yatıyor. Artık önce vatan sonra ekonomi devri bitti, şimdi önce ekonomi, önce ben devri başladı, ben yaşamalıyım ki bir vatan olsun...

Vatan elden gitmesin diye diye seçimlerde oy toplandı, vatan yerinde duruyor artık halk bunu anladı, askerimiz Somali'de, Libya'da, Irak'ta, Katar'da, Bosna Hersek’te, Azerbaycan’da... Demek ki neymiş? Vatan sağlam ellerde fazlası var her yere asker gönderiyoruz...

Kısacası, ekonomi bu seçimin sonucunu belli eder, ekonominin başında İngiliz asıllı Türk, merkez bankasının başında Amerika asıllı Türk, bunların bir faydasını göreceğimizi sanmıyorum, sadece halkın canını acıtıyorlar... Yani seçimin sonucu belli.

Önce, ekmek, su, doğal gaz...

Yani kısacası...

Önce Can, Sonra Canan...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime