Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Herkes Gördü Doğan Grubu Görmüyor!
Ankara Kulisi
YAZARLAR
5 Nisan 2013 Cuma

Herkes Gördü Doğan Grubu Görmüyor!

Geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan CNN Türk-Kanal D Ortak yayınına çıkmış ve Doğan Grubu bünyesinde görev yapan gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.

Başbakan Erdoğan’a soru soran gazeteciler Hürriyet Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet Yazarı Taha Akyol, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’ti.

Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını hepiniz biliyorsunuz. O programda neler konuşulduğunu tekrarlamaya gerek yok. Ama bir konu var ki tekrarlamak şart oldu. Çünkü bu konu Doğan Grubu’nun yaptığı bir hata ve o hatanın tekrarı, bizim tekrarımızı zorunlu kıldı.

DOĞAN GRUBU’NUN SEÇİMİ? PEKİ, YA SONUCU?

O programda en dikkat çekici nokta Başbakan Erdoğan’a soru sorması için Doğan Grubu’nun seçtiği gazetecilerdi. Taha Akyol’un Erdoğan hayranlığı ve AKP’ye yakınlığı zaten hepimizin malumu. Dolayısıyla hem Doğan Grubu’nun Akyol’u seçmesinde hem de program boyunca Akyol’un Erdoğan’ı tasdik etmekten başka bir şey yapmamasında şaşılacak bir yan yoktu.

Enis Berberoğlu orada zoraki oturtulmuş, soruları da “Bari geldim sorayım” kıvamındaydı. Ama yine de en can alıcı soruları Hande Fırat’la birlikte Berberoğlu sordu. Yani zoraki de orada olsa, gazetecilik yapmaktan geri durmadı.

Hande Fırat adeta programı sırtlayıp götürdü. Seçim doğruydu. Hem CNN Türk’ün yayınında Ankara Temsilcisi’nin olmasından doğal bir şey yoktu.

Ama o gazeteciler arasında bir gazeteci daha vardı ki, tam anlamıyla “Ne alakası var?” dedirtti. O isim Posta’nın Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’ti. Çelik, Posta’nın durduğu yer itibariyle siyasi arenada etkisi sınırlı gazetenin güçsüz temsilcisi. Artı… Hakan Çelik yıllardır o koltukta oturmasına rağmen hiçbir kayda değer özel habere imza at(a)mayan, koltuğunu korumaktan başka akılda kalan bir gazetecilik başarısı gösteremeyen bir isim. Dolayısıyla Çelik seçimi medya kulislerinde hayli yadırganmış ve “Doğan Grubu bu yanlışı nasıl yapıyor?” sorusuna yanıt aranmıştı.

Ki programda Hakan Çelik üzerindeki şüphelerin haklılığı ortaya çıktı. Güneş Gazetesi Talat Atilla’nın köşesinde de yazdığı gibi Çelik alakasız sorularla araya girip boyuna akışı kesmesiyle, Hande Fırat’a “Ya sabır” çektirmesiyle, ne yaptığının farkına bile varmaması ve sade suya tirit, çanak çömlek sorularıyla doğru isim olmadığını gösterdi.

DOĞAN GRUBU KOMEDİYE DEVAM EDİYOR!

Ama o da ne?

Bu trajikomik tabloyu herkesin görmesine rağmen bir tek Doğan Grubu yetkilileri görmemişti. Çünkü Kılıçdaroğlu da CNN Türk’e konuk oluyor ve soru soracak gazeteciler arasında yine Hakan Çelik var.

Şimdi soru şu: Doğan Grubu bunu neden yapıyor? Enis Berberoğlu’nun da Taha Akyol’un da sıkletinde olmamasına rağmen bu yanlış tercihte neden ısrar ediliyor? Doğan Grubu bu yanlış seçimin grubun marka değerini ve kamuoyu etkileme gücünü düşüreceğinin farkında değil mi?

Grubun bu sorulara yanıtı nedir henüz bilmiyoruz ama şu açık ki; eğer farkındaysa ve ısrar ediyorsa yazık… Farkında değilse, çok yazık!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 6 Nisan 2013 Cumartesi 06:04
"Doğru isim olmadığını gösterdi" demişsiniz. Bence "doğru isim olduğunu" göstermiş..
 CISS
 5 Nisan 2013 Cuma 16:17
Taha Akyol'un hakkını o kadar da yemeyin yani. Bir ara dikelip de, Anayasa taslağındaki YHSK na yapılacak atamalar ile ilgili hükme karşı olduğunu belirterek eleştirmedi miydi? Hani o iki saatlik partide(!) bi kerecik de olsa kuyruğundan Bİ AV tuttuydu yani:)) CISS!
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime