Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fİ YAPI İŞKENCESİ!
Tuğrul Sarıtaş
YAZARLAR
7 Kasım 2023 Salı

Fİ YAPI İŞKENCESİ!

Konut sahibi olma hayaliyle kendisine tüm birikimlerini kaptıran binlerce kişinin mağduriyeti devam ediyor.

“Fikret İnan tek bir kuruş ödeme yapmadığı gibi şimdi de bizleri borçlu göstermeye çalışıyor. Evsiz-barksız kaldık, kira ödeyecek gücümüz kalmadı. Başımızı sokacak dairelerimizi bile teslim etmiyor. Bankalara borçlandık gecikme yaptığımız an icraya veriliyoruz. Ama yüzlerce insana ve bankalara borçlu olan bu kişiden neden hesap sorulmuyor?”

Ondört yıldır mağdurlarını ağlatıyor, ama o elini kolunu sallayarak geziyor!...

Bu durum acı bir gerçek:

“Kimi eşinden ayrıldı, 

kimi borç batağına gömüldü, 

kiminin hayatı karardı, 

intihar edenler bile var!”

Gazetelere verdiği tam sayfa ilanlarla tüketicileri kandırdı.

Konut sahibi olma hayaliyle kendisine tüm birikimlerini kaptıran binlerce kişinin mağduriyeti devam ediyor. Ama o utanmadan geziyor, tozuyor, mahkeme kararlarına bile dönüş yapmıyor.

Ünlü araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Dündar Sözcü’deki 2019 tarihli köşesinde: 
“Fi-Yapı mağdurları ağlarken, sahibi Fetö’cülükten rüşvetle mi tahliye oldu?” başlığı ile bu acı gerçekleri, mağdurların durumunu yazmıştı!

MAĞDURİYETLER DEVAM EDİYOR

Dile kolay tam 14 yıl…

Mağduriyetler devam ediyor!

Fi Yapı sahibi Fikret İnan yine o koltuğunda oturuyor; 

bugünle, yarınla, ada var satılacak gibi yalanlarla oyalıyor insanları. 

Yazıklar olsun sana; 

yüzün bile kızarmıyor!

/Esenyurt’ta 120 daire 25 dükkan…

Kırıkkale’de 170 daire…

Ada…/

Daha neler neleri varmış!?

Esenyurt’da çok katlı binalarının altında bulunan lüks bürosunda huzur içinde oturuyor. Bu arada kimseye ödeme de yapmıyor. 

Fikret İnan’a kim “yeter artık” diyecek?

MAKET ÜZERİNDEN SATTI

Fikret İnan ve iki ortağı 2007 yılında bir şirket kuruyor…

Yine Fikret İnan’ın adından yola çıkarak, firmaya “Fi Yapı” adını koyuyorlar!.

“Fi Yapı” kurulduktan sonra, hemen toplu konut işine başlıyorlar. O dönemlerde piyasanın hareketli olmasından, taleplerin canlılığını fırsat bilerek, banka kredisiyle satın aldıkları arsa için hazırladıkları ucuz toplu konut projesini maket üzerinden satıyorlar. Kapış kapış gidince, ona başlamadan ikinciyi pazarlıyorlar! Derken üçüncüyü… 

Ve böylece iş, saadet zincirine dönüşüyor!...

Fakat “önce sat, sonra yap” anlayışıyla oluşturduğu ve tam sayfalık gazete ilanlarıyla yürüyen saadet zinciri bir anda kopuyor…

Pek tabi ki satışlar da kesiliyor!

Neye uğradıklarını şaşıran hak sahipleri feryada başlıyor…

Diğer iki ortakta ayrılıyor bu arada! 

Konutları bitirip teslim edemeyen ve bu arada mağdurların paralarını da vermeyen Fikret İnan iflasın eşiğine geliyor.

MAĞDURLAR AĞLIYOR

Fi Yapı mağdurları 14 yıldır mücadele ediyor! 

Çok sayıda kazanılmış dava dosyası var. Ama ne paralarını, ne de ödemelerine karşın dairelerini teslim alabiliyorlar!

Mağdurlar: 

"Fikret İnan tek bir kuruş ödeme yapmadığı gibi şimdi de bizleri borçlu göstermeye çalışıyor. Evsiz-barksız kaldık, kira ödeyecek gücümüz kalmadı. Başımızı sokacak dairelerimizi bile teslim etmiyor. Anlamadığımız konu, Fikret İnan elini kolunu sallayarak geziyor, tatile çıkıyor, binalar mühürlenmesine rağmen rezidansın içinde bulunan dev ofisten yararlanıyor. 14 yıldır oyalanıyoruz! Bankalara borçlandık gecikme yaptığımız an icraya veriliyoruz. Ama yüzlerce insana ve bankalara borçlu olan bu kişiden neden hesap sorulmuyor?”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Hanefi SAVAR
 3 Aralık 2023 Pazar 14:41
??10 Aralık Pazar Günü Saat 15:00''te Yapacağımız Eylemde Tüm Haber Kanalları ve Gazeteciler Orada Olacak. ESENYURT Fi Side PROJE ALANI ?? https:maps.app.goo.gl2FGzM9bkYh1opng97 ??Şimdiye kadar yaşadığımız on yıllar süren tüm mağduriyetimizi detaylı şekilde dava dosyaları ile anlatacağız! ??Hepimizin evlerini, geleceğini savunduğumuz bu eylemde bizi yanlız bırakmayın.
 Hanefi SAVAR
 3 Aralık 2023 Pazar 14:17
Esenyurt yarım kalan Fiyapı Fiside projesinde 3200 daire sahibi parasını ödedikleri evlerini teslim alamadı. ????Firmanın bizim paralarımızla satın aldığı GARİP ADA’sı var. Neden satılıp inşaat tamamlanmıyor? ??Bizden 2009 yılında 472 milyon dolar civarında bugünün kuru ile 13 milyar 600 milyon lira toplanan paranın akibeti belli değil, ??2012 yılında 3200 kişiden toplanan ortalama 27 milyon 750 bin DOLAR bugünün kuru ile 800 milyon liranın akibeti belli değil ??müteahhit inşaatı bitirmek için bizlerden ek 5 milyar para talep ediyor! ??örnek olması açısından 217 bin kişilik @SilivriBel Silivri Belediyesi yıllık bütçesi 3 milyar lira 860 kilometre karelik bir ilçenin kaldırımları altyapıları üst yapıları binaları herşey dahil. ??masak neden bunları araştırmıyor? ?? Büyükçekmece başsavcılığında yüzlerce kişinin bulunduğu suç duyurusu var neden ilerlemiyor?
 Nurten Pancaroğlu
 1 Aralık 2023 Cuma 15:41
Bir mal alırsın,olabilir kusurlu çıkar gider değiştirirsin. Maalesef bizim durumumuz feci.On dört yıl önce peşin aldığım ev yapılmıyor.Bu da bizi çok mağdur ediyor. Kirasıyla çocuklarımı okutmayı planlamıştım,maalesef olmadı.İmkanlarımızı zorladık,eğitim her şeyden önemli . Sonuçta karı koca emekliyiz.Sayesinde çok zarar ettik. İşin korkunç yanı,3200 daire sahibinin uğradığı bu durumu yetkililerin görmek istememesi... Herkesin sus pus olmasının nedeni nedir?Bu durum bizi oldukça rahatsız ediyor. Bir insan ömrü için 14 yıl çok uzun süre,maddi manevi çok yıprandık. Aslında bir ev için bu kadar bekleyen mağdurlara bir evde senden deyip yetkililerin müteahhidin gırtlağına çökmesi lazım ki bu kadar çektiğimize değsin. Ama nerede!!!!
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime