Turktime

Ünlü karikatürist hayatını kaybetti

Karikatürist Galip Tekin Arnavutköy'deki evinde ölü bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Ünlü karikatürist hayatını kaybetti
Haberler / Kültür
6 Temmuz 2017 Perşembe 14:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Usta karikatürist Galip Tekin, hayatını kaybetti.  Galip Tekin'in yaşamını yitirdiğini ilk olarak karikatürist Selçuk Erdem, "Çok çok üzgünüm, ustalarımızdan Galip Tekin'i kaybettik" ifadeleriyle sosyal medyadan duyurdu. 

Kariyerine "Gereksiz taramalardan kaçının" mottosuyla hareket Oğuz Aral yönetimindeki dönemin en çok satan mizah dergisi Gırgır'da başlayan Galip Tekin zamanla mizahtan uzaklaşıp bilim kurguya doğru kaydı. 

20 Nisan 1958 Konya doğumlu Galip Tekin, fantastik ve bilim kurgu tarzdaki eserleriyle tanınan çizgi romancıdır.  Galip Tekin, fantastik bilimkurguya yönelimini bir röportajında şöyle anlatıyordu:    
"Ben kurgubilime mecburiyetten başladım. 12 Eylül 80 darbesinde her şey yasaktı. Bizim en büyük beslenme kaynağımız ise politikacılardı. O da yasaklanınca derdimizi kurgubilimle anlatmaya başladık. Mesela ben o dönemde inanılmaz işkence hikâyeleri çizdim ama tümü başka bir gezegende geçiyordu. O zaman da kimse bir şey demiyordu. Bizim kültürümüzde aslında korku hikâyeleri hep vardı. Gece olunca büyükler evde çocuklara oturup korku hikâyeleri anlatırlardı. Anadolu’da nereye gitseniz her bölgede böyle hikâyeler vardır. Bu nedenle bu hikâyeler uzak gelmedi okuyucuya. Fantastik bilimkurguyu sevdiler."



Posta

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime