Turktime

Haziran ayının öne çıkan kitapları

Edebiyat dünyası Haziran ayında birçok yeni kitapla tanıştı. İşte en son çıkan ve çıktığı gibi de edebiyatseverlerin kütüphanesinde kendisine yer bulan kitaplar...
ABONE OL
Abone Ol
Haziran ayının öne çıkan kitapları
Haberler / Kültür
6 Temmuz 2017 Perşembe 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avucumda Çimen İzi – Dilek Türker / hep kitap 
hep kitap etiketiyle ilk öykü kitabını yayınlayan Dilek Türker, edebiyat dünyasına hızlı bir giriş yaptı. ‘Avucumda Çimen İzi’, büyük bir ilgi gördü. 16 öykünün yer aldığı kitap, hüznün yanı sıra umudun da yeşerdiği hayatlara bir pencere açıyor.
avucumdacimen-izi
Spor Sponsorluğu ve İmaj Transferi – Doç. Dr. Ayşen Akyüz / Alfa Yayınları
Yazar, iletişim teknolojileri sayesinde küçülen dünyada sponsorluk yatırımı için en çok tercih edilen mecrayı, sporu ele alıyor. 1980'lerin başlarından itibaren pazarlamacılar arasında popülarite kazanan sponsorluk, en fazla spora yönelik yapılıyor. Kitap da spor sponsorluklarındaki başarı anahtarlarını ele alıyor.
sporsponsorlugu
Yahudi Casus Josef Nasi – Aaron Nommaz / Destek Yayınları
İlk kitabı ‘Kanuni'nin Yahudi Bankeri – Dona Gracia' ile büyük beğeni kazanan Nommaz, ikinci kitabı ‘Yahudi Casus – Josef Nasi' ile tarihin gizli kalmış ayrıntılarına yolculuk ediyor. 1996'dan bu yana Portekiz'in İstanbul Fahri Konsolosu olan Nommaz, ilk Türkçe eserinde 16. yüzyılda siyasete ve ülkeler arası ilişkilere yön veren Josef Nasi’nin hikayesini, 5 yıllık bir çalışma sonucu tamamladı.
jozefnasi
Aşkımı Öldürdüm – Belkıs Sami Boyar / Koç Üniversitesi Yayınları
‘Tefrika Dizisi’ ile Türk edebiyatında bir döneme damgasını vuran tefrika romanları ve yazarları kitapseverlerle buluşturan Koç Üniversitesi Yayınları, Halide Edip Adıvar'ın kız kardeşi olan Belkıs Sami Boyar'ın yazdığı Aşkımı Öldürdüm’ü okurlarla buluşturdu. Kitabın editörlüğünü Sabancı Üniversitesi öğretim görevlisi Reyhan Tutumlu ve Özyeğin Üniversitesi öğretim üyesi Ali Serdar üstlendi.
askimioldurdum
Ah Bayım Ah Kız Öpme Kuyruğu – Nazlı Eray / Everest Yayınları
Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Nazlı Eray'ın, artık her biri klasikleşmiş öykülerini bir araya getiren ‘Toplu Öyküler'in ikinci cildi, Eray'ın en sevilen kitaplarından ikisini daha bir araya getiriyor. Atilla İlhan, Eray için “Yaşananla tasarlanan, gerçekle düş arasındaki sınırı ürkütücü bir güzellik, sarsıcı bir kolaylıkla aşıveren bir öyküleme tekniği! Nazlı Eray bu ilk kitabıyla bile Türk hikayeciliğine taptaze bir kan, alışılmamış bir duyarlık getirmiş oluyor” demişti.
ahbayimah
Ay Işığı Sokağı – Stefan Zweig / Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Stefan Zweig'ın her zamanki psikolojik derinliğiyle insan ruhunun en karanlık yanlarını araştırdığı beş öyküsünden oluşan seçki, Ay Işığı Sokağı başlığıyla Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Modern Klasikler Dizisi'nde yerini aldı. Seçki yazarın ‘Ay Işığı Sokağı’, ‘Leporella’, ‘Nişan’, ‘Leman Gölü Kıyısında Olay’ ve ‘Avare’ adlı öykülerinden oluşuyor. Yazar bu öykülerde insan yüreğinin barındırdığı özlemlerin ve umutsuzluğun, insanı yenik düşürüp uç noktalara sürükleyen deneyimlerin peşine düşüyor.
ayisigisokagi
Papatyalar Fısıldarken – Kristina Olsson / Pegasus Yayınları
15 yıl önce. Sakin bir yaz gününde, genç bir kız kendi evinde korkunç bir saldırıya uğrar. Aile işlenen suçu polise bildirmez ve kurban sonsuza dek susmaya mecbur kalır. Günümüz. Stockholm'de dondurucu bir kış günü. Aynı gün, şehrin farklı köşelerinde, kimliği bilinmeyen bir adam ve saygın bir papaz ile karısı ölü bulunur. Polis teşkilatının kıdemli dedektiflerinden Alex ve ekibi, birbiriyle bağlantısız gibi görünen bu vakaları ve gelişmeleri incelerken yıllar boyunca saklanmış, insanın kanını donduran bir sırrın farkına varırlar. Dava ilerledikçe yok edici bir kasırganın üzerlerine yaklaştığını hissetseler de bu felaketten kurtulmak imkânsızdır… Bu polisiyeyi Türkçe’ye Nil Karaca kazandırdı.
papatyalarfisildarken
Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime