Turktime

Pek çok devlet Ankara ile görüşmek istiyor: Türkiye ile rehine teması!

The Wall Street Journal gazetesine konuşan Türk yetkililer, İsrail-Filistin gerilimindeki Ankara detayını açıkladı. Yayımlanan haberde, çok sayıda ülkenin Türkiye’deki diplomatlara ve istihbarat yetkililerine başvurduğunu yazıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Pek çok devlet Ankara ile görüşmek istiyor: Türkiye ile rehine teması!
Haberler / Dünya
16 Ekim 2023 Pazartesi 15:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD merkezli dünyaca ünlü The Wall Street Journal Gazetesi, 10. güne giren İsrail-Filistin çatışmalarında Hamas'ın rehin aldığı vatandaşlarını kurtarmaya çalışan ülkelerin Türkiye ile iletişimde olduğunu ifade etti. Yayımlanan haberde, çok sayıda ülkenin Türkiye’deki diplomatlara ve istihbarat yetkililerine başvurduğunu yazıldı. Haberde, "Mısır, Katar ve Türkiye'nin her biri Hamas'la yıllardır süren ilişkileriyle övünüyor ancak hiçbiri Gazze'deki esirlerin isimleri ve koşulları konusunda tam bir yanıt elde edemedi" ifadeleri yer aldı.

"MESAJLARI GİZLİCE AKTARMAMIZI İSTİYORLAR"

Duvar'da yer alan habere göre; kapalı kapılar ardında iletişimin devam ettiği ifade edilirken, WSJ'ye açıklamalarda bulunab bir Türk yetkili, "Mesajları gizlice aktarmamızı istiyorlar" dedi. "Başta Batılı ülkeler olmak üzere pek çok devlet Ankara ile temas halinde" ifadelerini kullanan istihbarat yetkilisi, İsrail'in hava saldırılarının bilgi akışını zorlaştırdığını dile getirdi.

Gazeteye açıklamalarda bulunan istihbarat görevlisi, "Gazze'deki mevcut durum müzakere gibi konulara uygun görünmüyor" dedi. Mısırlı bir yetkili ise, Hamas’la iletişimi olan her ülke bunu denedi ama telefonlarını açmıyorlar ve onlara ulaşmak imkansız” açıklamasında bulundu.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime