Turktime

Filistin'de bilanço ağırlaşıyor! 2 bin 750 kişi hayatını kaybetti

İsrail-Filistin Savaşı'nda 10. güne girilirken, abluka altındaki Gazze'de can kaybı sayısı her geçen gün artıyor. Son olarak İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana düzenlemiş olduğu saldırılarda ölen Filistinli vatandaşların sayısı 80 kişi daha artarak 2 bin 750 oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Filistin'de bilanço ağırlaşıyor! 2 bin 750 kişi hayatını kaybetti
Haberler / Dünya
16 Ekim 2023 Pazartesi 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail-Filistin Savaşı'nda 10. güne girilirken, abluka altındaki Gazze'de can kaybı sayısı her geçen gün artıyor. Bombardıman altındaki şehirde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 750 oldu.

7 Ekim'de başlayan çatışmaların ardından İsrail abluka altına soktuğu Gazze’yi her yönden sıkıştırdı. İngiliz haber ajansı Reuters, bugün 'Mısır, İsrail ve ABD; Gazze’nin güneyinde yerel saatle 09.00 itibarıyla ateşkes kararı aldı' şeklinde bir haber yayımlamıştı. Haberde, ismini açıklamayan yetkililer ateşkesin beş saat süreceğini belirtirken, Refah Sınır Kapısı'nın da 14.00’e kadar açık kalacağını bildirilmişti.

İSRAİL'DEN YALANLAMA GELDİ
İsrail, bu haberin tüm dünyada yayılması üzerine açıklama yaparak bir ateşkes kararının olduğunu yalanladı. Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, "Şu anda Gazze'de yabancıların çıkarılması karşılığında ateşkes ve insani yardım yok" ifadeleri kullanıldı.

Savaş altındaki Gazze'de dokuzuncu geceyi 10. güne bağlayan saatlerde saldırılar devam etti. Bombardımana maruz kalan bölgelere giden acil yardım ve kurtarma ekipleri, Cela Caddesi'nde İsrail uçaklarının hedefi haline geldi.

İsrail uçakları tarafından saldırıya uğrayan sivil savunma ve acil servis ekiplerinden ölenler ve yaralananlar oldu.

Gazze'de Han Yunus kentinin Kızan bölgesinde İsrail bombardımanına maruz kalan bir kadının hayatını kaybettiğini ve altı çocuğun yaralandığını aktardı.

Bunlarla birlikte görgü tanıkları, İsrail ordusunun, Gazze'nin doğusunu, Şucaiyye ve Zeytun mahallelerini, kentin kuzeyini yoğun bombardıman altında tuttuğunu ifade etti.

DAKİKA DAKİKA GAZZE'DE YAŞANANLAR
10.00: Reuters haber ajansı; ABD, İsrail ve Mısır'ın, Refah Sınır Kapısı'nın yeniden açılmasıyla aynı zamana denk gelecek şekilde, Gazze'nin güneyinde yerel saatle sabah 9'da başlayacak beş saatlik bir ateşkes üzerinde anlaştığını aktardı. İsrail ise bir yalanlama yayımlayarak, "Şu anda Gazze'de yabancıların çıkarılması karşılığında ateşkes ve insani yardım yok" dedi.

09.00: Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, telefonda görüştü. İki lider, İsrail'in Gazze'ye yönelik 10 gündür aralıksız saldırılarını ve Filistin halkına insani yardım konularını ele aldı. Abbas, ''İsrail'in Gazze'ye saldırısı derhal durmalı. Gazze için "insani yardım koridoru açılsın" çağrısı yaparken Maduro, önümüzdeki günlerde Gazze'ye 30 tonluk insani yardım göndereceklerini duyurdu.

08.30: BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, Gazze Şeridi'nde tüm hastanelerdeki yakıt rezervlerinin sadece 24 saat içinde tükeneceğini açıkladı. Yapılan açıklamada Gazze'de benzeri görülmemiş "insanlık dışı" durumun ciddiyeti işaret edilirken, "Mesele insanlığımızı kaybetmeyle ilişkili. Uluslararası toplum bu durumun devamına izin verirse, bu tanık olduğumuz şey en basit haliyle gayri insanidir" denildi.

07.30: Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Gazze Şeridi'nde 50 bin hamile kadının temel sağlık hizmetlerinden mahrum olduğunu bildirdi. Açıklamada, tüm taraflardan uluslararası insan haklarına bağlı kalmaları talep edildi.

07.00: ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'yi işgal etmesinin büyük hata olacağını belirterek, "Bana göre, Gazze'de olanlar aşırılıkçı Hamas'la ilgili. Tüm Filistin halkını temsil etmiyor. İsrail'in Gazze'yi işgal etmesi hata olur. Ama girip Hizbullah ve Hamas gibi aşırılıkçıları yok etmesi gerekiyor" dedi.

02.00: BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail-Filistin krizine ilişkin yaptığı açıklamada "Orta Doğu'da uçurumun eşiğindeyiz" dedi. Guterres, İsrail'e Gazze'ye insani yardım erişimi sağlaması, Hamas'a da rehineleri serbest bırakma çağrısı yaptı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime