Turktime

Gazze'nin güneyinde ateşkes iddiası

ABD, İsrail ve Mısır, Refah Sınır Kapısı'nın yeniden açılmasıyla aynı zamana denk gelecek şekilde, Gazze'nin güneyinde yerel saatle sabah 9'da başlayacak beş saatlik bir ateşkes üzerinde anlaştı.
ABONE OL
Abone Ol
Gazze'nin güneyinde ateşkes iddiası
Haberler / Dünya
16 Ekim 2023 Pazartesi 10:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırmasının ardından İsrail de savaş ilan ederek Gazze’ye havadan, karadan ve denizden saldırmaya başladı. Bölgede can kaybı artarken, Mısır, İsrail ve ABD; Gazze’nin güneyinde yerel saatle 09.00 itibarıyla ateşkes kararı aldı.

REFAH SINIR KAPISI TEKRAR AÇILDI

Alınan bu kararı Mısır’dan iki yetkili İngiliz haber ajansı Reuters’a duyurdu. Alınan ateşkes kararı Refah Sınır Kapısı'nın yeniden açılmasına da denk geldi.

İsmini açıklamayan yetkililer ateşkesin beş saat süreceğini belirtirken, Refah Sınır Kapısı'nın da 14.00’e kadar açık kalacağını bildirdi.

Konuyla ilgili ABD’nin İsrail’deki büyükelçiliği ve İsrail ordusu bir açıklama yapmazken, Hamas, böyle bir karara dair bilgilerinin olmadığını açıkladı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime