Turktime

Avrupa Konseyi'nden İsrail'e destek

Avrupa Konseyi, İsrail'in uluslararası insancıl hukuka uygun olarak kendisini savunma hakkının güçlü bir şekilde desteklendiği belirtilerek, "İki devletli çözüme dayalı kalıcı ve sürdürülebilir bir barışa olan bağlılığımızı sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Avrupa Konseyi'nden İsrail'e destek
Haberler / Dünya
16 Ekim 2023 Pazartesi 00:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail ve Hamas arasında devam çatışmalarda Avrupa Birliği'nin (AB) ortak tutumunu belirleyen bildiri Avrupa Konseyi tarafından kabul edildi.

Bildiride Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırıları en güçlü şekilde kınanarak can kayıplarından derin üzüntü duyulduğu belirtildi, "Terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bu tür şiddetli ve ayrım gözetmeyen saldırılar karşısında İsrail'in uluslararası insancıl hukuka uygun olarak kendisini savunma hakkını güçlü bir şekilde destekliyoruz. Uluslararası insancıl hukuk uyarınca tüm sivillerin her zaman korunmasını sağlamanın önemini yineliyoruz" denildi.

'İNSANİ YARDIM' VURGUSU

Hamas'ın tüm rehineleri hiçbir ön koşul olmaksızın derhal serbest bırakmaya çağırıldığı bildiride, "Acil insani yardım sağlanmasının önemini bir kez daha vurguluyoruz. Ortaklarımızla koordineli olarak Gazze'deki ihtiyaç sahibi sivillere destek vermeye devam etmeye ve bu yardımların terör örgütleri tarafından suistimal edilmemesini sağlamaya hazırız" ifadeleri kullanıldı.

AB'nin İsrail ve Filistin arasında iki devletli çözüme dayalı kalıcı ve sürdürülebilir bir barışa olan bağlılığını sürdürdüğü vurgulanan bildiride bölgedeki çatışmaların sona ermesi için meşru Filistinli yetkililerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası ortaklarla geniş bir şekilde iletişim kurulmasının önemine dikkat çekildi. (İHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime