Turktime

İmkansız bir aşk hikayesi: 'La Traviata'

18. Yüzyıl dönemi Paris’inde yaşanan imkânsız aşkı konu alan La Traviata New York Metropolitan Operası’ndan canlı yayınla İstanbul’a taşınıyor
ABONE OL
Abone Ol
İmkansız bir aşk hikayesi: 'La Traviata'
Haberler / Kültür
8 Mart 2017 Çarşamba 15:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Opera severler 11 Mart akşamı 20.55'te kavuşamayan âşıklar Violetta ve Alfredo'nun hikâyesi ‘La Traviata'yı Akmerkez CinemaPink'te izleyebilecek.

İstanbullu opera severlerle canlı yayınlarıyla buluşmaya devam eden Metropolitan Opera, bu kez opera evleri repertuvarlarının vazgeçilmezi La Traviata'yı ağırlıyor. Giuseppe Verdi’nin bestelediği Francesco Maria Piave’nin librettosunu yazdığı 3 perdelik opera eseri 11 Mart Cumartesi günü saat 20.55'te Akmerkez CinemaPink'te izleyicilerin beğenisine sunuluyor.



Alexandre Dumas'nın meşhur ‘Kamelyalı Kadın' romanından esinlenilerek hazırlanan La Traviata, bir partide tanışan dilber Violetta ile taşralı saf genç Alfredo'nun dillere destan aşk hikâyesini anlatıyor. Birbirlerini çok seven bu iki aşığın, Alfredo'nun babası tarafından ayrılması sonucu trajik bir sonla biten hikâye, bir dönem eski Türk filmlerinin ilham kaynağı olmasıyla tanınıyor.

Türkiye'de ilk kez yarım asır önce temsil edilen La Traviata, Opera America listesine göre de Kuzey Amerika'da en çok sahneye konulan 20 opera arasında üçüncü sırada yer alıyor.

Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime