Turktime

Kadınlar açık ara önde

D&R, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Türkiye’deki kadınların okuma alışkanlıklarını inceledi. 28 şehirdeki 153 mağazanın verileri incelendiğinde kitapların yüzde 64’ünün kadınlar tarafından satın alındığı sonucu ortaya çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Kadınlar açık ara önde
Haberler / Kültür
7 Mart 2017 Salı 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kadınların tercih ettiği kitapların yüzde 65'i macera türünde. En çok kitabı Bursa, İstanbul ve Antalyalı kadınlar okuyor.



Verilere göre kadın okuyucuların ilk sırasında Türk romanları var. İkinci sırada ise çocuk gelişimi kitapları geliyor. En çok satan üçüncü kategori ise sağlık. Kadınlar en çok fantastik ve macera türünde kitap okuyor. Satılan kitaplar içinde en çok talebi yüzde 65 ile macera türü görüyor.



Alınan kitaplar cinsiyete göre incelendiğinde yüzde 64 ile en büyük payı kadınlar alıyor. Kitapların sadece yüzde 36'sı erkekler tarafından alınıyor. Müşteri sayısına göre satışlar incelendiğinde en çok Bursa'daki kadınların kitap satın aldığı görülüyor. Bursa'yı İstanbul, Antalya, Muğla ve İzmir takip ediyor.

17-78 yaş arasında yapılan araştırmaya göre kadınların en çok alışveriş yaptığı yaş aralığı ise 38-43. Ayrıca araştırma sonuçlarına göre e kadınların yaptığı her üç alışverişten ikisi kitap üzerine oluyor.

Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime