Turktime

Eşcinsel sahneye tepki yağdı

Başrollerini Emma Eatson ve Dan Stevens’ın paylaştığı ‘Güzel ve Çirkin’ (Beauty And The Beast) filminin ünlü yönetmeni, filmde eşcinsel bir karakterin bulunduğunu paylaştıktan sonra filme yönelik tepkiler ve boykot çağrıları başladı.
ABONE OL
Abone Ol
Eşcinsel sahneye tepki yağdı
Haberler / Kültür
6 Mart 2017 Pazartesi 10:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Emma Eatson ve Dan Stevens’ın başrollerde yer aldığı, ‘Güzel ve Çirkin’ (Beauty And The Beast) animasyonunun film uyarlaması, daha gösterime girmeden şimşekleri üzerine çekti.

Filmin yönetmeni Bill Condon’un Disney tarihinde ilk kez ‘Güzel ve Çirkin’ filminde eşcinsel sahnenin yer aldığını söylemesi üzerine filme yönelik tepkiler oluşmaya başladı.



Evangelistlerin sözcüsü Franklin Graham, ‘Güzel ve Çirkin’ filminde eşcinsel karakter olduğu açıklamasından sonra Disney’i boykot çağrısı yaptı.

Graham, Facebook’tan yaptığı açıklamada, “LGBT ajandalarını çocukların kalplerine ve zihinlerine sokmaya çalışıyorlar” dedi.

Graham ayrıca, “Disney çizgi filmlerini yapma hakkına sahip, burası özgür bir ülke. Ama Hristiyanlar olarak biz de onların şirketlerini desteklememe hakkına sahibiz. Umarım Hristiyanlar her yerde Disney’e karşı çıkacaklardır” ifadesini kullandı.

Graham’ın yorumu, kısa sürede 90 binin üzerinde kişi tarafından paylaşıldı.
Öte yandan 17 Mart’ta gösterime girecek olan filmin Alabama’daki bir sinemada gösterilmesi de reddedildi.

Rusya’da da Vitaly Milonov adlı bir meclis üyesi, “sapık ilişkiler ve günahın küstah ve utanmaz propagandası” olarak tanımladığı ‘Güzel ve Çirkin’ filminin ülkedeki gösteriminin engellenmesi için hükümete çağrı yaptı.

Milonov, Kültür Bakanı Vladimir Medinsky’ye yazdığı mektupta, bakanlığın “eşcinsellik propaganda elementlerini” bulması halinde filmin Rusya’da gösterilmemesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta, ‘Güzel ve Çirkin’ filminin yönetmeni Bill Condon, Attitude dergisine verdiği röportajda, Josh Gad’in canlandırdığı LeFou karakteri ile Luke Evans’ın canlandırdığı kötü karakter Gaston’un “eşçinsel sahnesi” olduğunu söylemişti.
Josh Gad, filmin Hollywood’da yapılan galasında, USA Today’a verdiği demeçte, eşcinsellik barındıran sahnenin senaryoda olmadığını, orijinal karakteri geliştirmenin kendisi için önemli olduğunu belirterek, yaptığının, “karaktere daha fazla boyut vererek onu insan haline getirmek” olduğunu söyledi.

NTV

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime