Turktime

'Gelin Tanış Olalım'

Başarılı oyuncu Fırat Tanış, Semih Çelenk’in yazıp yönettiği tek kişilik türkülü seyirlik 'Gelin Tanış Olalım' ile 12 Mart 2017, Pazar akşamı saat 18:00’de Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda sahne alacak.
ABONE OL
Abone Ol
'Gelin Tanış Olalım'
Haberler / Kültür
7 Mart 2017 Salı 10:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
80 dakika sürecek oyunda 11 farklı türkü seslendirecek usta oyuncu; şiir ve deyişleriyle de Yunus Emre’den Pir Sultan Abdal’a, Somuncu Baba’dan Aşık Veysel’e, İbrahim Hakkı’dan Cerrahi’ye… Türk toplumunun mayasında olan uzlaşı, tevazu, birlik, beraberlik ve hoşgörüyü hatırlatacak.

Sahnede ‘Bir Nefesçik Söyleyeyim’den ‘Minnet Eylemem’e farklı yöre ve kültüre ait türküleri seslendirecek Fırat Tanış’a 4 kişilik bir orkestra da eşlik edecek.



Prof. Dr. Semih Çelenk'in, Yunus Emre'yi rehber edinerek kaleme aldığı ve aynı zamanda yönetmen koltuğunda oturduğu “Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım”; Tiyatroevi tarafından sahneye konuyor. Yunus Emre'nin “Tanışalım da işi kolay kılalım, sevelim sevilelim zira bu dünya kimseye kalmaz” dizeleri kılavuzluğunda ilerleyen bu yol hikayesi; Anadolu kültürünün imbiğinden süzülmüş hikayelerle, ezgilerle, seyirciyi uzun yolculuğa davet ediyor. İki sezondur yoğun ilgi gören “Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım”; ülkenin ve dünyanın gündemini işgal eden şiddet ve empati yoksunluğuna, Anadolu'nun sesinden, sözünden bir cevap niteliği taşıyor.

Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime