Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hayırdır?
M. Kürşat Türker
YAZARLAR
26 Ocak 2017 Perşembe

Hayırdır?

MİZANSEN 1: Hayırdır birader? Birine mi bakmıştın?
                                      
Buralarda teklik iddiası ile gezinen birisi varmış. Kendisi mi tek kalmak istemiş  yoksa yalnızlıktan tekliğe mi sevk edilmiş bilemiyorum. En son şirk köprüsünün girişinde  selfie çekerken görülmüş.  "Kendini müstağni görmek" gibi büyük bir hastalığa duçar olmak üzereymiş. Uzun boylu. Üzerinde kefen benzeri bir kıyafet var. Şayet görürsen benim adıma uyar onu lütfen, Allah muhafaza, kendisi ile tek kalıp nefsini tekmelemek de bir çeşit zulümdür! Neticede; Firavun da, Titanik gemisinin birinci kaptanı da aynı hastalıkla boğuşmadılar mı?
 
MİZANSEN 2 : Hayırdır doktorum?  Elindeki aşılar ne için?
 
İçerde çocuklar mecliscilik oynarken heyecana gelip birbirini ısırmış, kalemlerle birbirlerini yaralamışlar. Koruyucu hekimlik gereği kuduz ve tetanoz aşıları getirdim. Allah muhafaza, kaptıkları mikropları yakınlarına bulaştırabilirler, Dikkatli olmak lazım.
 
MİZANSEN 3: Hayırdır hocam?  Düşünceli gördüm seni?
 
Hayırda birbiri ile yarışan müminlerin yüzü suyu hürmetine, bir arkadaşınız gidip uyarsın muhteremi. Tek başına,  odasından çıkmayıp, mahallenin muhtarlarından başka bir şey izlemiyor. Saray halısını üzerinde  kendi kendine tek mi - çift mi oynuyor, kendisi ile satranç oynayıp kendisini çoban matı ile yenmeye uğraşıyor, tek tekerli bisikletle akrobatik hareketler yapmaya çalışıyor. Allah muhafaza bu tür bir toplumsal izolasyonun hayırlara vesile olmayacağı aşikar değil midir?
 
MİZANSEN 4: Hayırdır millet?  Şu ara sesiniz soluğunuz çıkmıyor?
 
Tam olarak ortadan mı ikiye bölünsek yoksa kenarlarda esneme payı bıraksak mı? Esnemekten başka eylemi olmayanlara karşı acımasız mı olsak yoksa devamlı affedilen bu yaramaz çocukların azarlama payını biraz mı artırsak? Evet aşığım diyenlerin cesaretine alkış mı tutsak yoksa hayırlara vesile olanların kararlılığına şapka mı çıkarsak? 
  
MİZANSEN  5: Hayırdır vekilim?  Uyanıksın gecenin bir yarısı?
 
Evet - Hayır yarışmasında; hayır diyenlerin elenmesi ve evet diyenlerin bir üst tura yükselmesini de içeren çeşitli kanun maddelerinin görüşmeleri vardı. Bir de kendi kendini kapatan T.V yapan Japonlara inat, kendi kendini kapatan parlamento icat etmemizin şerefine uykusuzluğu biraz abarttık belki de?
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime