Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Berat Albayrak Naci Ağbal'ın üzerine yürüdü!
Ankara Kulisi
YAZARLAR
9 Kasım 2020 Pazartesi

Berat Albayrak Naci Ağbal'ın üzerine yürüdü!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram hesabından yapılan açıklamada istifa ettiği duyuruldu.

Açıklamada, “Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım” ifadeleri kullanılmıştı.

Albayrak'ın istifasına dair AK Parti'den yansıyan kulis bilgileri hayli ilginç...

BARDAĞI TAŞIRAN DAMLA

Naci Ağbal’ın, Merkez Bankası Başkanlığına atanması konusunda kendisine danışılmamasının, bardağı taşıran damla olduğu ifade ediliyor. Özellikle, son bir haftadır, Naci Ağbal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği brifinglerde, ekonomiden sorumlu bakan olarak Berat Albayrak’ın Beştepe’ye davet edilmemesi, krizin patlamasına neden oluyor...

AĞBAL, ERDOĞAN'A BİLGİ VERİYOR

Naci Ağbal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği brifingde Merkez Bankası rezervlerinde eksiye düşülmesi konusunda yapılan yanlışları anlatıyor. Bunun üzerine Erdoğan, Berat Albayrak’ı telefonla arayarak bilgi istiyor. Albayrak, makama gelmek istediğini söylemesine rağmen, Erdoğan kabul etmiyor. Albayrak, Naci Ağbal’ın makamda brifing verdiğini öğreniyor. Ve Beştepe’ye gidiyor.

ALBAYRAK, AĞBAL'IN ÜZERİNE YÜRÜYOR

Beştepe’ye giden Berat Albayrak, Brifingi tamamlamış, külliyeden ayrılması beklenen Naci Ağbal ile karşılaşıyor ve aralarında sert bir tartışma yaşanıyor. Hatta Berat Albayrak, Naci Ağbal’ın üzerine yürüyor. Cumhurbaşkanlığı korumaları olayın büyümesini engelliyor.

ERDOĞAN GÖRÜŞMÜYOR

Bu olay Erdoğan’a yansıyor. Erdoğan, Külliye’ye gelmiş Berat Albayrak’ın kendisi ile görüşme isteğini kabul etmiyor. Bakan Albayrak, kızgın, üzgün ve çaresiz bir şekilde Külliye'den ayrılıyor. 

İSTİFADAN ÖNCE BABASIYLA KONUŞUYOR

Külliye'den ayrılan Berat Albayrak, telefonla babası Sadık Albayrak ile görüşüyor ve gelişmeleri kendisine anlatıyor. Hafta sonu Naci Ağbal’ın MB Başkanlığına atanması üzerine istifa kararı alıyor.

İSTİFAYI SADIK ALBAYRAK İSTEDİ

Berat Albayrak istifa etmeden önce babasının iznini istiyor. Babası Sadık Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arıyor ancak ulaşamıyor. Oğluna istifa iznini veriyor. Trabzon’daki kaynaklarım (Albayrak’ın yakın akrabaları) istifa kararında Berat Albayrak’ın kendi inisiyatifi olamayacağını, babası Sadık Albayrak’ın tavrı olabileceğini ifade ediyor. İstifa dilekçesinde ”At izi İt İzine Karıştı” şeklindeki ifadelerin yanında ”Sonumuzu Hayreylesin” sözünün, ipleri koparmaya yönelik olduğu belirtiliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime