Turktime

Uğur Dündar: Belediyenin kasasında para var ve borcu sıfır!

Sözcü gazetesi yazarı duayen gazeteci Uğur Dündar, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ile ilgili bir hikaye anlattı.
ABONE OL
Abone Ol
Uğur Dündar: Belediyenin kasasında para var ve borcu sıfır!
Haberler / Medya
15 Ocak 2022 Cumartesi 09:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bornova ilçesinin dönüşümünü ve gidişatını da anlatan Uğur Dündar, "Peki bütçe ne durumda? İki buçuk yılda belediyenin öz kaynaklarını 200 milyon TL'den fazla büyüttü. Şimdi sıkı durun! Belediyenin kasasında para var ve borcu sıfır!" dedi.

UĞUR DÜNDAR'IN YAZISI ŞÖYLE:

Belediye başkanlığı yüce bir görevdir!

1962 yılında İzmir-Bornova'da dünyaya geldi.

Girit'den Anadolu'ya uzanan göç serüveninde babası işçi olarak Almanya'ya giderken o ve 4 kardeşi için Türkiye'de mücadele dolu bir yaşam başlıyordu. Baba gurbette çalışırken, anneleri de çocuklarını iyi bireyler olarak yetiştirebilmenin zorlu uğraşını veriyordu.

Çocukluğunda okul sonrası çeşitli işlerde çalışıp hem cep harçlığını çıkarıyor hem de aile bütçesine küçük de olsa katkıda bulunuyordu. Akranları oyun peşinde koşarken o, başarılı bir iş insanı olmanın hayallerini kuruyor ve kendi kendine “günü geldiğinde iyi ve ahlaklı ticaret yapma” sözünü veriyordu.

Derslerini de aksatmıyor ve sınıflarını öğretmenlerinin takdiriyle geçiyordu.

Hayata küçük yaşlarda atılmanın yararını çok geçmeden görecek ve henüz 19 yaşında iken soyadını taşıyan oto yedek parça firmasını kuracaktı. Piyasada tutununca bir adım daha attı ve yeni şirketiyle oto yedek parça üretimine başladı. Firmalarına, son halkayı bir petrol dağıtım şirketi kurarak ekledi. Halen dünya devi bir petrol kuruluşunun Ege, Akdeniz, kısmen İç Anadolu ve İstanbul'un Avrupa yakası akaryakıt dağıtımını, bu firmasıyla sürdürüyor.

Sporu, özellikle futbolu çok seviyordu. Hatta ortaokul yıllarında Bornova'nın Altınay adlı amatör spor kulübünde forma giyecek kadar yetenekli bir futbolcuydu. Futbola olan tutkusu, Bornova'daki bazı amatör kulüplerde başkanlıklarla sürecek, bir ara da İzmir'in şanlı geçmişe sahip kulüplerinden Altay'da Başkan Yardımcılığı yapacaktı.

Bu arada eşi Ufuk'la mutlu bir yuva kurmuş, çok geçmeden kızları Nilüfer ve oğlu Ertürk dünyaya gelmişlerdi.

Çocuklar büyürken o doktorasını bitiriyor ve eğitimini aldığı Yaşar Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencilerine “Kobilerde Kaynak Planlama ve Bütçe Yönetimi” dersleri veriyordu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime