Turktime

TOGG açtığı alan adı davasını kaybetti!

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG (Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu) daha önceden almadığı "togg.com" alan adı için açtığı davayı kaybetti.
ABONE OL
Abone Ol
TOGG açtığı alan adı davasını kaybetti!
Haberler / Teknoloji
17 Eylül 2021 Cuma 18:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'ne(WIPO) alan adı için dava açan TOGG, davayı kaybetti. Alan adının sahibi de bu ismi satmak istemediğini belirtince, TOGG için web adresinin ismi değişecek gibi görünüyor.

The Office of George Gloud adındaki şirket, kendilerine ait olan "togg.com" alan adını satmaya yanaşmıyor. WIPO'ya açılan davanın sonuç gerekçesi olarak, The Office of George Gloud şirketine ait olan "togg.com"un 18 yıldır aktif olarak çalıştığı ve yerli otomobil TOGG'un ise 2018 yılında kurulduğu ve hali hazırda bir şey üretip satmadığı belirtildi.

Karara itiraz edilecek

Dava sonucunda, daha önceden açılan "togg.com.tr" kullanımına devam edilebilecek ancak sadece Türkiye sınırları içinde bu isim aktif olabilecek. TOGG'un bu karara itiraz edeceği ve itiraz sonucuna göre hareket edileceği belirtiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime