Turktime

Microsoft,hesaplardaki parola şartını kaldırıyor!

Microsoft Kullanıcıları, bundan sonra hesaplarına bir güvenlik anahtarı veya bir doğrulama kodu kullanıp SMS/e-posta yoluyla giriş yapabilecek.
ABONE OL
Abone Ol
Microsoft,hesaplardaki parola şartını kaldırıyor!
Haberler / Teknoloji
16 Eylül 2021 Perşembe 17:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Microsoft 365 çevrimiçi paketi veya Windows'ta kullanılan hesap gibi hesap tabanlı Microsoft hizmetleri artık parola olmadan kullanılabilecek. Microsoft, daha önce kurumsal hesaplar için ekstra bir özellik olarak başlatıldıktan sonra, artık herkes tarafından etkinleştirilebilen parolasız oturum açma özelliğinin kullanılabilirliğinin uzatıldığını duyurdu.



Yeni seçenek, kullanıcıların şifreyi başka bir kimlik doğrulama yöntemiyle değiştirebileceği ve ezberlemekten veya not almaktan kurtulabileceği anlamına geliyor. Geleneksel şifre yerine SMS yoluyla alınan bir kod, Windows Hello (parmak izi, yüz taraması vb.), fiziksel bir güvenlik anahtarı veya Microsoft Authenticator uygulaması ile Microsoft hesaplarında oturum açabileceksiniz.

"NEREDEYSE KİMSE PAROLA KULLANMIYOR"

Microsoft'ta güvenlik, uyumluluk ve kimlik sorumlusu olarak görev yapan kurumsal başkan yardımcısı Vasu Jakkal, özellik hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Siber güvenlik alanında saldırı yüzeyleri önemli ölçüde arttı; bu da güvenlik girişimlerimizi hızlandırmada önemli bir rol oynadı. Parola kullanımını bırakmayı Microsoft olarak kurum içinde denemeye başlamıştık ve şu anda neredeyse kimse parola kullanmıyor."
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime