Turktime

Ölen eşinden bebek sahibi olmak isteyen kadının talebi onaylandı!

Avustralya’da yaşayan 62 yaşında bir kadın, ölen kocasından bebek sahibi olmak istediği için mahkemeye başvurdu. Batı Avustralya eyaleti Yüksek Mahkemesi'ndeki bir yargıç, spermin toplanıp saklanabileceğine karar verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Ölen eşinden bebek sahibi olmak isteyen kadının talebi onaylandı!
Haberler / Dünya
4 Ocak 2024 Perşembe 14:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avustralya’da yaşayan ve kocasını kaybetmiş olan 62 yaşında bir kadın, ölen kocasından bebek sahibi olmak istediği için mahkemeye başvurdu.

Geçtiğimiz Çarşamba günü yayınlanan mahkeme belgelerine göre, Batı Avustralya eyaleti Yüksek Mahkemesi'ndeki bir yargıç, spermin toplanıp saklanabileceğine karar verdi.

ÖLEN EŞİNDEN ÇOCUK YAPACAK

Kocasını 39 yıllık evliliğin ardından 17 Aralık'ta kaybeden kadın, bir hastaneden kocasının spermlerini alıp saklamasını istedi. Hastane başlangıçta harekete geçmeyince 62 yaşındaki kadın acil tedbir kararı alınması için mahkemeye başvurdu.

Batı Avustralya Üniversitesi Üreme Tıbbı Profesörü Roger Hart, Avustralya yayın kuruluşu ABC'ye yaptığı açıklamada, tıbbi açıdan bakıldığında, spermin ölüm sonrası döllenme için kullanılmasını engelleyecek bir şey olmadığını söyledi.

Mahkeme kararı sonucunda dul kadın artık kocasından sperm aldırabilecek olsa da, 62 yaşındaki kadın için bir engel var. Bu engel ise Batı Avustralya'da ölüm sonrası döllenmenin yasak olması.

Ancak kadın, bir taşıyıcı annenin yapay olarak döllenebilmesi için ayrı bir mahkeme kararı alır ve spermin, prosedüre izin verilen başka bir eyalete nakledilmesini sağlarsa çocuk sahibi olabilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime