Turktime

OCHA Sözcüsü Connell: Gazze'de güvenli bir alan yok ve dünya bundan utanmalı

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Gemma Connell, İsrail’in Gazze Şeridi'ndeki Filistin Kızılayı'nın merkezine düzenlediği saldırıya değinerek, "Gazze'de güvenli bir alan yok ve dünya bundan utanmalı” dedi.
ABONE OL
Abone Ol
OCHA Sözcüsü Connell: Gazze'de güvenli bir alan yok ve dünya bundan utanmalı
Haberler / Dünya
3 Ocak 2024 Çarşamba 22:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Gemma Connell, İsrail ordusunun dün Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Filistin Kızılayı'nın merkezine düzenlediği saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Connell, saldırıda ölenler arasında beş günlük bir bebeğin bulunduğunu belirterek, “Gazze'de güvenli bir alan yok ve dünya bundan utanmalı" dedi.

“Dünya kesinlikle dehşete düşmeli”

Han Yunus'ta bulunan Filistin Kızılayı’na ait tesisin çatısında Kızılay ambleminin açıkça görüldüğüne dikkat çeken Connell, "Dünyada hiçbir çocuk öldürülmemeli hele ki bir insani yardım kuruluşunun amblemi altında barınan bir çocuk. Bu savaş sona ermelidir. Burası bebeklerin yaşadığı bir yerdi. Burası çocukların yaşadığı bir yerdi. Yerdeki kanı görebilirsiniz. Dünya kesinlikle dehşete düşmeli. Dünya kesinlikle öfkelenmeli” dedi.

İsrail ordusunun dün Filistin Kızılayı'na ait tesise düzenlediği iki saldırıda 1’i bebek olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime