Turktime

ABD'den Türkiye'ye F-16 satış sürecine ilişkin açıklama

ABD, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinin TBMM'den geçmesinden memnuniyet duyulduğunu ve Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının satış sürecine ilişkin hassas şekilde çalışıldığını bildirdi.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'den Türkiye'ye F-16 satış sürecine ilişkin açıklama
Haberler / Dünya
3 Ocak 2024 Çarşamba 23:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında İsveç'in NATO üyeliği ve Türkiye'ye F-16 uçaklarının satış süreci hakkında kritikaçıklamalarda bulundu. Miller, TBMM Dışişleri Komisyonu'nda İsveç ile ilgili tasarının kabul edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Genel Kurulda da tasarının onaylanmasını beklediklerini ifade etti.

"SÜREÇ HASSAS ŞEKİLDE İLERLİYOR"

F-16 satışı ile İsveç'in NATO üyeliği arasında bir bağlantı olmadığını vurgulayan Miller, ancak Kongre üyeleri arasında bu iki konunun bağlantılı olduğunu aktardı. Kongrede bazı sorunların olduğunu belirten Miller, F-16'lar dahil olmak üzere iki ülkeyle ilgili konularda dikkatlice çalıştıklarını söyledi.

TARİH VERMEDİ

F-16 satışına ilişkin Kongreye ne zaman resmi bildirimin yapılacağı konusunda Miller, "Ne zaman ilerlemeye hazır olacağımız konusunda şu anda bir yorum yapmak istemem" şeklinde değerlendirmede bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime