Turktime

Nuri Bilge, babasının fotoğraflarını sergiliyor

Dirimart Nişantaşı, dünyaca ünlü Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın babası rahmetli Mehmet Emin Ceylan'ın portrelerini bir araya getirdiği 'Babamın Dünyası' adlı fotoğraf sergisi görücüye çıktı
ABONE OL
Abone Ol
Nuri Bilge, babasının fotoğraflarını sergiliyor
Haberler / Kültür
2 Şubat 2017 Perşembe 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Nuri Bilge Ceylan, bu sefer de bir sergiyle kültür-sanat gündemimize oturuyor. ‘Babamın Dünyası’ isimli Nuri Bilge Ceylan sergisi, 31 Ocak'tan itibaren Dirimart Nişantaşı'nda ziyaret edilebilir.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Asya ve Avrupa’nın kesişimindeki Türk kimliğini ortaya koyan eserleri, postmodern varoluşisal temaların yanı sıra coğrafi yerlerin ve yerel geleneklerin incelikleri zenginliklerini yakalayan, psikolojik portreler üzerine yoğunlaşıyor.

Dokunaklı işleri ve dürüst tasvirleri, asla bitmeyen bir filmin parçaları gibi hissettirirken ve sanatla yaşam arasındaki çizgiyi bulanıklaştırarak Ceylan’ın gerçekliğini ortaya koyuyor. Sergiye katılan sanatseverlerden tam not alırken davetlilerinin tebriklerini de bizzat aldı.

Yedi yıl önce vefat eden babası Mehmet Emin Ceylan'ı filmlerinde oynatan ve adına özel sergi açan ünlü yönetmen, baba sevgisi ve özlemini resimleriyle anlatıyor.


Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime