Turktime

‘Joko’nun Doğum Günü' tiyatroseverlerle buluştu

Maltepe Belediyesi'nin şubat ayındaki kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahne alan oyuna, tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi.
ABONE OL
Abone Ol
‘Joko’nun Doğum Günü' tiyatroseverlerle buluştu
Haberler / Kültür
10 Şubat 2017 Cuma 12:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Maltepe Belediyesi'nin şubat ayındaki kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen oyuna, tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi.

Kara mizah özelliklerini taşıyan oyunu, çağdaş sanatın önemli isimlerinden Fransız yazar Roland Topor kaleme aldı.

Oyunda sistemin insan bedenini ve aklını kontrol altına alma hırsı, ezen-ezilen ilişkisi üzerinden absürd bir anlatım biçimi ile sunuldu. İnsanın başkalarını sırtında taşımayı kabul etmesiyle başlayan benliğini kaybetme hikayesi, acı çekme ve çektirme ekseninde sahneye taşındı. Su deposunda işçi olarak çalışan Joko'nun başından geçenlerin anlatıldığı oyunda, projection mapping teknolojisi ile yüksek performans gerektiren hareket tasarımı birleştirildi.

joko2

Gazeteci-yazar Mine G.Kırıkkanat'ın çevirisini yaptığı, Ersin Umut Güler'in yönettiği oyunda Tolga İskit, Ayşe Tunaboylu, Cenk Dost Verdi, Efe Ünal, Merve Dağlı, Yasemin Ertorun, Burak Üzen ve Sercan Dede rol aldı. Oyun sıradışı anlatımı, animasyonları, müziği, dekoru, koreografisi ve sanatçılarının sahne performansıyla tiyatroseverlerin beğenisini topladı.

Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime