Turktime

“Benİstanbul” kareleri şehrin ruhunu anlatıyor

75 fotoğrafçının, bir yıl boyunca şehri fotoğraflayarak oluşturdukları Benİstanbul Projesi'nin 8. sergisi 11 Şubat Cumartesi günü saat Caddebostan Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşuyor.
ABONE OL
Abone Ol
“Benİstanbul” kareleri şehrin ruhunu anlatıyor
Haberler / Kültür
10 Şubat 2017 Cuma 11:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Projeyi yaratan fotoğraf sanatçısı Niko Guido'nun aynı zamanda danışmanlığını üstlendiği Benİstanbul, yaşam boyu süren bir fotoğraf projesi olarak daha önce üçü yurt dışında olmak üzere 7 sergi açtı.
Fotoğraf: Canan Erenmemişoğlu

Şimdi ise Benİstanbul Fotoğraf Grubu, 2016 yılı boyunca çektikleri İstanbul fotoğraflarını bu sergide 22 Şubat'a kadar sergileyecekler.

Fotoğraf: Güneş Demir

Her yıl tekrarlanacak olan Benİstanbul Fotoğraf Projesi ile kentin köklü kültür birikiminin yanı sıra günün her saatinde yaşanan karmaşa, İstanbulluların kendileriyle birlikte fotoğraf karelerinde yaşam buluyor.

Fotoğraf: Tansu Ömür

Projenin en önemli amacı, İstanbul'un zaman içinde gelişen hızlı değişimini fotoğraflarla belgeleyerek kayıt altına almak ve gelecek kuşaklara miras olarak aktarılacak büyük bir arşiv oluşturmak.

Fotoğraf: Derya Aydınkaptan

Bu amaçla, serginin ardından yayınlanacak olan kitap ile de tüm çalışmaların gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.

Fotoğraf: Tania Sisa

Projenin bir sonraki sergisi, 6 Ağustos’ta Midilli Adası’nda açılacak ve bu özel proje ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil etmeye devam edecek.

Tarih: 11 Şubat 2017 Cumartesi ~ 22 Şubat 2017 Çarşamba
Yer: Caddebostan Kültür Merkezi 4.kat Fuaye,

Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime