Turktime

İsveç’te ilk erkeksiz müzik festivali yapılacak

İsveç, festivallerde yaşanan cinsel saldırılara duyarsız kalmadı. Bir radyo spikerinin önerisi karşılık buldu ve 'bütün erkekler doğru düzgün davranana kadar' erkeklerin alınmayacağı bir festival yapılmasına karar verildi.
ABONE OL
Abone Ol
İsveç’te ilk erkeksiz müzik festivali yapılacak
Haberler / Kültür
7 Temmuz 2017 Cuma 11:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İsveç’te son dönemde bazı festivallerde yaşanan cinsel tacizler, gelecek yıl ülkenin ilk erkek seyircilerin alınmayacağı bir rock festivali düzenlenmesine sebep oldu. İsmi henüz belli olmayan festival gelecek yıl düzenlenecek.

BBC Türkçe’nin haberine göre cumartesi günü, İsveç’in en büyük rock müzik festivali olan Bravalla’da dört tecavüz ve 23 cinsel taciz şikayetinde bulunuldu. Bunun üzerine festivalin gelecek yıl yapılmayacağı açıklandı.

Haberlerin ardından radyo spikeri ve komedyen Emma Knyckare Twitter üzerinden, “Bütün erkekler doğru düzgün davranmayı öğrenene kadar, sadece erkek olmayanların kabul edildiği bir festival düzenlemeye ne dersiniz?” demişti.

Fikrin destek bulması üzerine, Knyckare Instagram’dan, “İsveç’in ilk erkeksiz rock müzik festivali gelecek yaz düzenlenecek” duyurusunu yapmış ve yakın zamanda organizatörlerle bir araya geleceğini açıklamıştı.

Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime