Turktime

İstanbul'un Fethi, Panorama 1453 Tarih Müzesi'nde canlanıyor

İstanbul’un fethinin yaşandığı 29 Mayıs 1453 sabahı, dijital bir yorumla yeniden hayat buldu. Yaklaşık 10 dakika süren gösteri, I?stanbul’un köklü tarihini, Fetih sonrası dönemini ve Fatih Sultan Mehmed’in çok yönlü lider kişiliğini günümüze taşıyor.
ABONE OL
Abone Ol
İstanbul'un Fethi, Panorama 1453 Tarih Müzesi'nde canlanıyor
Haberler / Kültür
4 Ocak 2023 Çarşamba 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İBB Kültür AŞ ve TUCE Investment is? birliği ile gerçekleştirilen “Sultan Mehmed’in Rüyası” isimli projection mapping gösterimi, vatandaşlara deneyimlenebilen ve sürükleyici bir müzeyi yaşatıyor. Dünyanın ilk tam panoramik müzesi olan yapı, fethin en önemli anlarının yaşandığı Edirnekapı, Topkapı ve Silivrikapı surlarının yakınında, Sultan Mehmet’in şehre girdiği kapının yanı başında 38 metre çaplı yarım küre üzerinde yer alıyor.

SULTAN MEHMED’İN RÜYASI İLE SIRA DIŞI BİR DENEYİM BAŞLADI
Mapping entegrasyonuyla tarihle teknolojiyi buluşturan müze, ziyaretçilerini fethin rüyasının görüldüğü bu alanda, yüzyıllar sonra “Sultan Mehmed’in Rüyası”na şahitlik etmeye davet ediyor. Tarihin en kadim medeniyetlerine ev sahipliği yapmış? bir coğrafyanın incisi I?stanbul’un Konstantinopolis’ten I?stanbul’a uzanan yolculuğunu anlatan mapping gösterisi, II. Mehmet’in şehzadelikten başlayan ve Konstantinopolis’i fethetme tutkusunun adım adım nasıl gerçeğe döndüğüne odaklanan görsel bir şölen sunuyor.

İSTANBUL'UN KÖKLÜ TARİHİNİ ANLATIYOR

Yaklaşık 10 dakika süren gösteri, I?stanbul’un köklü tarihini, Fetih sonrası dönemini ve Fatih Sultan Mehmed’in çok yönlü lider kişiliğini günümüze taşıyor.
Antalya Bilim Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Profesörü, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Mesut Uyar’ın danışmanlığında hazırlanan gösteri, görsel zenginliğinin yanı sıra tarihi detaylara ışık tutma konusundaki titizliği ile de dikkat çekiyor.

Üç boyutlu panoramik resim, maketler ve sesler eşliğinde İstanbul’un Fethi’ni ziyaretçilerine yeniden yaşatan Panorama 1453 Tarih Müzesi, çağdaş müzecilik anlayışı doğrultusunda durağan bir müze olmaktan çıkarılarak deneyimlenebilen bir müze formuna kavuştu. Panorama 1453 Tarih Müzesi, mapping teknolojisinin yanı sıra alanda konumlandırılan yeni sergilerle ziyaretçileri adeta tarihte yolculuğa çıkarıyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime