Turktime

Havalimanlarında yeni dönem! Kabul etmeyen uçağa binemeyecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle havalimanı güvenliğinin artırılacağını belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Havalimanlarında yeni dönem! Kabul etmeyen uçağa binemeyecek
Haberler / Ekonomi
21 Mayıs 2024 Salı 15:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlık ve bağlı kurumlarının çeşitli konularına ilişkin gerekli kanuni düzenlemeleri içeren bir kanun teklifini TBMM komisyonuna sunduklarını açıkladı. Bu kapsamda, havalimanlarında güvenlik önlemlerinin artırılması ve deniz taşımacılığında emisyonların azaltılmasına yönelik önemli değişiklikler öngörülüyor.

KABUL ETMEYEN YOLCULAR UÇAĞA ALINMAYACAK

Bakan Uraloğlu, 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle havalimanı güvenliğinin artırılacağını belirtti. Yapılacak düzenlemelere göre, havalimanı girişlerinde tüm yolcular cihazlarla aranacak, cihazla aramanın yetersiz kaldığı durumlarda ise elle arama yapılacak. Ancak, kendisinin veya eşyasının elle aranmasını kabul etmeyen yolcular uçağa kabul edilmeyecek. Ayrıca, havacılık güvenliği kapsamında özel güvenlik personelinin genel kolluk nezaretinde eşya, bagaj ve kargolarda arama yapabileceği ifade edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime