Turktime

Emekliyi isyan ettirecek zam!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, son 5 yıl içerisinde huzurevinde kalmak için başvuru yapan emeklilerin sayısı yüzde 41 artış gösterdi. Fakat huzurevlerine gelen zam artık o kapıyı da kapattı.
ABONE OL
Abone Ol
Emekliyi isyan ettirecek zam!
Haberler / Ekonomi
20 Mayıs 2024 Pazartesi 21:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yapılan son zamlarla beraber en düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkarıldı. Lakin enflasyon karşısında herhangi bir anlam ifade etmeyen bu zam gün geçtikçe eriyor. Emekli vatandaşlar ise kiralarını ödemekte zorlanmalarının yanı sıra market ve pazar ihtiyaçlarını gidermede sıkıntı çektiği için çareyi huzur evine gitmekte arıyor. Lakin huzurevlerine gelen zam artık o kapıyı da kapatmaya başladı.

SON 5 YILDA YÜZDE 41 ARTTI
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, CİMER’e bir soru sorarak huzurevine yerleşmek için başvuru yapan emeklilerin sayısını ortaya çıkardı. Edinilen bilgilere göre son 5 yıl içerisinde huzurevinde kalmak için başvuru yapan emeklilerin sayısı yüzde 41 artış gösterdi.

Bu veriler sonrasında emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini ifade eden Başevirgen, “2023 yılında huzurevi ile huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerine başvuru yapanların sayısı 19 bin 670’yi buldu. Son 5 yılda huzurevlerine yapılan başvurularda ortalama yüzde 41 oranında artış yaşandı” dedi.

YILLARDIR SIRA BEKLEYENLER BULUNUYOR
2023 yılında huzurevlerine yapılan başvuruların, kapasitenin üstünde olduğuna dikkati çeken Başevirgen “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı 17 bin 499 kapasiteli 168 resmi yaşlı bakım bulunuyor. Bu kurumlarda 14 bin 696 yaşlı hizmet alıyor. Buna karşılık ise 2023 yılı itibariyle bakanlığa başvuru yapanların sayısı 19 bin 670’i buldu. Bakanlığın açıklamasına göre 2 yıldan fazla sıra bekleyen yaşlı bulunmuyor ama kapasitenin üzerindeki başvurular bunun çok da doğru olmadığını gösteriyor” diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime