Turktime

Halikarnas Balıkçısı'nın ailesinin hayatı dizi oluyor

Halikarnas Balıkçısı lakabıyla bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın, çoğu Türkiye'nin öncü sanatçılarından oluşan ailesinin hayatı dizi oluyor.
ABONE OL
Abone Ol
Halikarnas Balıkçısı'nın ailesinin hayatı dizi oluyor
Haberler / Kültür
18 Haziran 2024 Salı 12:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Now Tv'de yayınlanacak olan "Şakir Paşa Ailesi" adlı dizi, ünlü sanatçı ve yazarların yaşamlarını konu alarak Türkiye'nin kültürel zenginliğine odaklanacak. Hande Altaylı'nın kaleme aldığı senaryo, ailenin önemli isimlerinden Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı ve diğer sanatçıların hayatlarına dair detayları seyirciye aktarmayı amaçlıyor.

Yeni yayın döneminde Now Tv'de izleyicilerle buluşacak “Şakir Paşa Ailesi” adlı dizisinin senaryosu Hande Altaylı imzası taşıyor.

DISNEY PLUS İÇİN TASARLANMIŞTI
Dizi şirket tarafından önce Disney + için dijital proje olarak tasarlanmış ve 13 Ağustos 2022’de MedYapım’ın resmi adresinden şu açıklamayla duyurulmuştu:

Her bir ferdi sanatın öncülerinden olan Şakir Paşa Ailesi; Halikarnas Balıkçısı adıyla Bodrum’u bugünkü ününe kavuşturan Cevat Şakir Kabaağaçlı, modern resmin ustası Fahrelnisa Zeid, ilk Türk gravür sanatçısı Aliye Berger ve ilk Türk seramik sanatçısı Füreya Koral’ın bulunduğu sıra dışı bir aile. Medyapım’ın, bu önemli isimlerin olduğu bir ailenin iniş çıkışlarla dolu hayat öykülerinin Hande Altaylı tarafından kaleme alındığı yeni dizisi çok yakında dijital platformda!”

CEM YİĞİT ÜZÜMOĞLU YER ALACAK
Ancak Disney+ ani bir kararla dünyadaki yerli içeriklerini durdurma kararı alınca dizi Now Tv için ana akım bir formata dönüştürüldü.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, “Şakir Paşa Ailesi”nin başrol oyuncusu Cevat Şakir rolü için ödüllü oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu’yla anlaşıldı.

Oyuncu seçimleri devam eden dizinin yönetmenliğini, başrolünde Meryem Uzerli'nin yer aldığı Ru dizisinin reji koltuğunda oturan Bahadır Karataş üstlenecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime