Turktime

Daniel Day-Lewis oyunculuğu bıraktı

İngiliz ünlü oyuncu Daniel Day-Lewis oyunculuğu bıraktığını açıkladı. Yaşayan en iyi oyuncular arasında yer alan Lewis'in son filmi 25 Aralık'ta vizyona girecek olan 'Phantom Thread'de rol almış olacak.
ABONE OL
Abone Ol
Daniel Day-Lewis oyunculuğu bıraktı
Haberler / Kültür
21 Haziran 2017 Çarşamba 15:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Daniel Day-Lewis oyunculuğu bıraktığını açıklayarak sinema dünyasında şok etkisi yarattı. Oscar’da 3 kez En İyi Oyuncu ödülünü kazanan ve bu alanda tek olan 60 yaşındaki aktör, son olarak 25 Aralık’ta vizyona girecek olan ‘Phantom Thread’de rol almış olacak.

Daniel Day-Lewis kimdir?
1957 yılında Londra’da doğan Lewis, sanatçı bir ailede doğdu. Babası Cecil Day-Lewis, İngiltere hükümetince devlet törenleri için şiir yazması için atanan bir şairdi. İkinci evliliğini yaptığı aktris Jill Balcon'dan dünyaya gelen Daniel Day-Lewis'in dedesi Sir Michael Balcon da İngiliz sinemasının en önemli isimlerinden biriydi. İlk sinema deneyimini 14 yaşındayken yaşadı. 1982’de Gandhi’de rol aldı. 80’li yıllarda Hollywood'un da yeni favorisiydi. 1993 yılında İrlanda vatandaşlığına geçti. İngiltere'nin Robert De Niro'su olarak anılmaya başladı. Lewis, 1989’daki My Left Food, 2008'deki There Will Be Blood, 2013’teki Lincoln ile ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında Oscar aldı.

Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime