Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Korkak Cerrah...!
M. Kürşat Türker
YAZARLAR
22 Temmuz 2017 Cumartesi

Korkak Cerrah...!

Bir siyasetçi hayatında hangi büyük sorunla ( Kim bilir belki de birkaç defa..? ) karşılaşır bilinmez ancak bir cerrahın karşılaştığı sorunlar ekseriyetle aşağıda okuyacağınız gibidir..;

İLTİHAP  :  Yaşam mahalli genel itibari ile vücut dışında olan biyolojik ya da  kimyasal bir maddenin ( Bakteri , virüs , mantar, element  ya da bileşelim  ) vücudun genel itibari ile belli bölgesinde birikerek önce dokuların bir kaçına, eğer imkan bulursa organların dahi birkaçına sirayet edebilmesi hadisesidir..,  ( Yakın zamana dek ülkenin sanat ve  edebiyatını esir alan zaferin rehavetine kapılanlar için belki de öncelikli ihtimaldir )

TÜMÖR  :  Hangi dokuda ilk hüzünlü aşk hikayesi başlamış olursa olsun aslında bir canlının, komşusunun besininin ve yaşam alanının işgalini normal saydığı bir düzenin an itibariyle temsilidir.., Kararlı bir cerrah nezaretinde erken bir zamanda kesilip atılmazsa tüm vücudu sarmak için gün sayan kapitalist hücrelerin eseridir .., ( Ve bu seferki dokular belki de ; İslam organlarından  geriye kalanlardır )

TIKANIKLIK  :  Damar , sinir , kanallar ya da organların, yabancı cisim olarak adlandırılan maddelerce işleyişinin bozulmasını tarif eder ve diğer bir yandan da imanın, inancın, hakkaniyet ve hatta enaniyet denilenin sekteye uğramasıdır.., ( Ve bir başka bakış acısıyla ; Cerrahi müdahaleye ilk muhtaç olanlardır )

MR SONUCU   :   ( Bir önceki MR değerlendirmeside ; Bir önceki yıldaki demokrasi zaferinin beş gün sonrasında yazılmış olan 1.perde yazısında, devlet aygıtlarından bir hafta kadar öncesinde, darbeye katılan unsurların sayısal tahminlerini belirtmiş biri olarak ) ; Gelinen noktada vücut denilince ilk akla gelenin: Yalnız bırakıldığı için mi yoksa yalnız kalmayı tercih ettiği için mi " Tek Adam " diye anıldığını bilmek kolay değil ..! Ancak cerrahi açıdan müdahale aşamasında korkak davranılırsa şayet;  Henüz ordu ve emniyetin hatırı sayılı doku parçalarını barındıran ve de siyaset ve medyada organ düzeylerinde adı anılan bu iltihap, tümör ya da tıkanıklığın cerrahi tedavisi .., çok daha fazla zorlaşacaktır..!

DİP NOT  :  Bazen..,  Doktor yazısının,  alfabe ile özdeşleşmeyen harf ya da sayı karakterleri ile neden bu kadar anlaşılmaz olduğunu merak edenlerdenseniz şayet.., Söyleyeyim; Cerrahiye sebebiyet vermemek ve fakat gerekli ise şayet cerrahiyi geciktirmemek duyarlılığı, suçluluk ve yanılgıdan kaçmanın en kestirme yoludur..! 

 " Korkak cerrah önünde sonunda ameliyathanede, hastanın tüm vücudu ile muhatap olacaktır "
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 30 Temmuz 2017 Pazar 04:43
Üstad, uzunca zamandır yazılarınızı sadece okuyorum, iki satır katmaya üşeniyorum, çok fazla eklenecek bir şey olmadığından. The Guardian'dan bir haber cep telefonuma düştü. Başlıkta "Elektrikli araba yapımcılarının rüyası nadir metallerin elde edilebilmesine bağlı" (Carmakers’ electric dreams depend on supplies of rare minerals) diyor. Bu haber nadir toprak elementleri ve nadir metalllerin ortaafrika-ortaamerika-güneyamerika-güneyasya zincirindeki çocuk emeği sömürüsü konusunu düşündürdü.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime