Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ZİFİRİ KARANLIK..?
M. Kürşat Türker
YAZARLAR
12 Temmuz 2017 Çarşamba

ZİFİRİ KARANLIK..?

MEKAN  :   Karanlığın en siyah ve en ışıktan yoksun halinde,  baykuştan daha keskin görenler ve tavuk karasından biçareler eşit şuurda.., Alıp verilen nefesin sesi ve sesin etkisi ile rüzgarın meyli düşünüldüğünde..; Oda için yeter sayıda kul, insan ya da birey..! Kapı aralanıp da içerisi alacakaranlığa dönüşüvermenin eşiğine geldiğinde..; Kapıda bir anda beliren siluet ve de onun davudi sesinin telkinleri..:
 
SES   :   Bildiğimiz ve de bilemediğimiz tüm evrenin hükmedeni der ki ; Yaratılmasına karar verilmiş her bir öğe, bir çeşit ışık barındırır.., Işık denilen : Söz, ses veya nefes.., Şekil, işaret ya da marifet.., Koku, Aşk ya da nefret.., Dil,  din ya da şüphe.., Ve hatta; Düşünce, atom veya kütle.., Hepsi bir çeşit ışık barındırır..!
 
HAREKET   :   Alacakaranlık tekrardan zifiri karanlığa dönerken kapının kapanma sesi ve hemen ardından kapının atmosfere etkisi ile oluşan hava değişimi.., Sonrasında ise odadaki hiç kimsenin göremediği.., dik bir dirsekten kaynak alan işaret parmağının, işaret eden hareketi..
 
SES  :   Sen..! Kapıya yakın duran.., Sen imanını ibadethanede kaybettikten çok sonra haram yerlerin birinde bulacaksın.., Sen..! Onun hemen yanındaki.., Mülk sahibi olmanın dayanılmaz cazibe yağmuruna kapılana dek Sosyalist, Komünist ya da Ebu Zer şemsiyesi altında bekleyeceksin.., Sen..! Onun yanında ve hemen karşımdakinin komşusu.., Yasak edileni çiğneyeni görmene rağmen susarken, bir taraftan da emredilen yasak hükmü usulca çiğneyeceksin.., Sen..! Hemen karşımdaki.., Sen ise, Yaratıcının ilmini kendi ömür filminin mükemmeliyeti için teşhir ederek satacak.., Ve elde ettiklerinle mermer bir plakaya ihtişamlı bir yazı olacaksın ve hatta.., tahmin ettiğinden çok daha az bir süre övülerek anılacaksın.., Ve siz.., onun yanında olanlar ve de  kapıya en yakın olan.., Çoğunluğun görece hükmüne bir görenekmişçesine itaat buyururken, vicdan azabından prangalara tutulacak.., Ve sonrasında da; Işığı yaratanın sözünü anlamak için çok az bir süre zamanı ise.., çok azınız doğru kullanacaksınız..!
 
NEFES  :  İstenilirse yazının anlatısı bir neye üflenip de, ruha dokunacak hakikatli bir beste yapılabilir bir ihtimal.., Ama ben ise size ;  Aslında bu yazının,  yıllar evvel yazılmış olan  " Alacakaranlık " yazısına ( 22-01 2014 tarihli köşe yazısı ) bir çeşit yanıt olduğunu ve belki de diğer yandan,  o sözlere tekrardan tanık olduğunu söylerim..!
 
SES VE HAREKET  :  Kapının tekrardan kapanma sesi  veyahut ta odanın içinde deveran eden son rüzgar kaynaklı, Nefesin sesi..!
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime