Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DELÜZYONEL VAHA ..?
M. Kürşat Türker
YAZARLAR
11 Kasım 2021 Perşembe

DELÜZYONEL VAHA ..?

 

 

Girdabın doğası gereği,  çekim gücüne karşı tutunamayanların .., Aslında hakikaten de tutunamayanların anlatısıdır ..:
      Şan ve Şöhret, ihtimam ve iltimas bir yandan.., kan ve göz yaşı, ter ve şehirlerin boynunda asılı keder diğer bir yandan.., İhtişamlı bir kargaşa .., gözlerini kaparsan düpedüz bir rabarba .., koklamaya çalışsan bu sefer virüslerle ayrı bir köşe kapmaca .., Esasında zaten halihazırda bu memlekette mühim bir eylemdir köşe kapmaca..,? Bir kaç yıl önce bir büyükşehir belediyesine sunduğum bir teklif vardı irticalen .., Şehrin su şebekesine anti depresan ilaçları uygun dozlarda zerk etmek şeklinde .., Bir espri mahiyetinden öteye geçmemesi hasebiyle ben de çekincelerimi belirtmiştim ; Toplumumuzda kana kana su içmek kavramı varken zehirlenme olasılığı mümkündür minvalinde.., Artık yaşanılan evren ve bildiğimiz doğa,  onlarca işareti peşi sıra yollamaktayken .,, belki de ilerde içecek su dahi bulmakta zorlanacakken bu nasıl bir umarsızlıktır .., Ya da belki de aymazlıktır .., Modern insan dedikleri kavram..,  doğadan intikam almaktan çekinmeden ve kendi nesline düpedüz ihanet etmekten de imtina etmeden ..,  tüketebileceği bir şeylerin daha kaldığına mı iman etmektedir..? Ki zaten,  onun için reklam şirketleri çalışanlarının IQ' su 120 ve üzeridir.., O zaman hem bu Vertigo hali ve hem bu Tinnitus durumunun manası nedir..? Deliliğin sınırlarını aşağı yukarı bilirim .Mesleki, yaşamsal ve paylaşımsal bir tecrübe diyelim .., Ancak çok ciddi bir seyirde duyarsızlaşma var demeye çalışıyorum bu kadar satır .., Yine de aslında..,  belki de en evvelinde,  bu ülkenin bilinçaltını ameliyat masasına yatır ..,!
                       Girdabın doğası gereği, aşağıya sürüklenmeden evvel seni bir kaç kez duvarlara çarpar .., Aslında belki de bu .., kendini lanetleyen bir neslin anlatısıdır..: soluduğu havayı kirleten bir müptezele ve müsilaj kelimesinin manasını yeni öğrenene ne anlatır necasetten taharet..? Velhasıl mevzu, göründüğünden çok daha ikircikli .., Tiyatro sahnesinde belirgin bir " Es " , İnsan ömrü için belki de hayati bir nefes ..? " An"  denilen kavramı an be an takip etmek de ayrı bir yalan .., Belki de, özünde niteliğini kaybetmiş ne kadar kuram ve kavram varsa .., Anlam ve yordam varsa.., oralardan göçmüşüz manen ..,? Hattı zatında vahiyle inen ile nakille yükseltilen arası bir mücadeledir bu çatışma..!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime