Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DEĞERLİ SPOR YAZARI NEZİH ALKIŞ’I KAYBETTİK
Yalçın Toker
YAZARLAR
4 Nisan 2022 Pazartesi

DEĞERLİ SPOR YAZARI NEZİH ALKIŞ’I KAYBETTİK

 

 

Dün telefonuma gelen acı bir haberle sarsıldım.. 60 yıllık bir arkadaşım, dostum ve ablamın kızı olan yeğenim Seval’ın eşi Nezih Alkış’ı kaybetmiştik..

Haberi, Hürriyet Gazetesi, spor sayfasının manşetinde 8 sütunluk haber olarak vermiş. Mehmet Arslan bunu çok güzel yazmıştı..  

“Nezih’imiz nur içinde yatsın!” diyerek, ben de yazıma başlıyorum.

BEN SPOR YAZARI İKEN isimli kitabımın 49. Sayfasında, Nezih Alkış’la ilgili satırlar yer alır.. Şimdi oradan bazı satırlar alıp aktaracağım:

“Benim Yeni Sabah gazetesinde  spor yazarlığına başladığım 1950’li yıllarda, bir diğer Beyazıtlı da Nezih Alkış'tı.. Sonraki yıllarda Hürriyet gazetesi spor müdürü olan Nezih Alkış, Milliyet'te yetişti.. Orada efsânemiz olmuş iki ustanın yanında.. Namık Sevik rahmetliden ağırbaşlılığı, herkese saygılı olmayı, olayları serinkanlılıkla karşılamayı öğrendi. Öteki usta Necmi Tanyolaç'tan ise bunlarla taban tabana zıt olan hasletleri kaptı. Hırs, heyecan, ataklık meziyetlerini yâni..

Sonuçta iki ayrı kutuptaki hasletler birleşiminden, iyi bir gazetecide bulunması gereken bütün meziyetleri kazanmış bir sentez olarak Nezih Alkış ortaya çıktı. Rahmetli Melek ablam da bu damadını çok severdi, Şimdi sevmesin..”

Hayır hayır.. Sevsin sevsin.. Çünkü her ikisi de artık öteki dünyadalar.

Benim spor yazarlığına başladığım 1950’i yıllarda, boş zamanlarımı, Beyazıt’taki evimizin karşısında olan kahvede geçirirdim.. Tavla oynardım.. Tavla maçıma başlar başlamaz, hemen o zamanki iki arkadaşım İsmet Tongo ve Nezih Alkış yanıma gelir, sandalyelerde bizi seyretmeye başlarlardı.. Nezih talebe idi..

Nezih Son Posta’nın spor muhabirliğinde kısa sürede çok ilerledi. Şef oldu, müdür oldu.. Kısacası, her ikisi de spor yazarlığının baş aktörleri oldular.

Nezih’i anma törenimizi Pazartesi gün 11 de, 1992 yılında Başkanı olduğu TSYD’de yaptık.. Sonra Zincirlikuyu camiinde cenaze namazını kılıp, Zincirlikuyu mezarlığına defnettik.. Bunların hepsi göz yaşlarımız içinde oldu.

Nur içinde yat Nezihim..   

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime