Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP, İstanbul Adaylığı İçin Ünlü Bir İş Adamını Tartışıyor!
Talat Atilla
YAZARLAR
7 Ekim 2023 Cumartesi

CHP, İstanbul Adaylığı İçin Ünlü Bir İş Adamını Tartışıyor!

Önce Ankara, İstanbul ve İzmir'e kısa bir yerel seçim yolculuğu yapalım.

Sonra beraber final yaparız.

İSTANBUL

İyi Parti’nin olmadığı bir denklemde iktidar partisinin işi daha kolay gibi gözükse de özellikle İstanbul’da iki kere iki dört etmeyebilir.

Kaldı ki iyi parti'nin son kararı henüz belli değil.

Ekrem İmamoğlu faktörü İstanbul’u en azından bu şartlarda başka bir parti için zor kılıyor.

İstanbul’un kazanılması onlarca çarpan etkisine sahip. Kaybedilmesi de. Dolayısıyla iktidar partisi için çok kritik bir seçim olacak.

Ortada dolaşan isimlere bakınca hiçbiri “kazanacak aday” rahatlığı vermiyor. Belki Selçuk Bayraktar'ın bir miktar şansı olabilir.

İZMİR

İzmir’de CHP’nin karşısından Atatürk aday yapılsa, kazanamaz. Buraya, iktidar partisinde sahanın dışına atılmak istenen bir kişi aday yapılabilir.

ANKARA

Mansur Yavaş faktörü bir parça popülerlik olarak azalsa da hala dominant bir gerçek olarak duruyor.

İyi Parti’nin aday çıkarması halinde iktidar partisinin Ankara’da kazanma şansı artabilir. Osman Gökçek'in güvenilir anketlerde ön sıralarda çıkması bazı kesimler için sürpriz olsa da, giderek yükselen bir grafiği olduğu ortada. Ankara için şansı en yüksek aday Turgut Altınok gözüküyor. Başarılı belediyecilik geçmişi, yarışacağı Mansur Yavaş gibi ülkücü bir geçmişe sahip olması gibi özellikler Altınok’u diğer adaylardan öne çıkarıyor. Ancak; Altınok’un son döneminde Keçiören özelinde önceki dönemlere göre daha başarısız kabul edilmesi, A Takımı gibi eski “bagajları” aşması gereken soru işaretleri. Bu arada Ankara için alternatif olarak bir kadın aday Fatma Şahin ismi de konuşuluyor.

İktidar partisinin Bıçak sırtı şehirlerde eski bazı bakanları tercih etmesi de olasılık ama bu tercih yapılırken tek kriter eski bakan olması olursa sonuç vermeyebilir. Mesela Mustafa Varank eski Bakan. Bakanlık döneminde başarılı olsa da sırf eski Bakan diye Bursa’dan aday gösterilirse olumsuz etkisi olumlu etkisinden daha büyük olabilir. Yerelde karşılığı yok çünkü. Bir şekilde şehrine de hizmet etmiş, Bakanlığı döneminde şehri ile özdeşleşmiş isimler bu anlamda kıymetli. Mesela Düzce’de Faruk Özlü böyle bir karşılığa sahipti ve önceki seçimi Düzce bıçak sırtı bir dengedeyken Özlü sayesinde alındı. Bu formül diğer iller için de işletilebilir.

Finale gelirsek...

Yaklaşan kongre öncesi Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasındaki rekabet giderek büyüyor.

Kamuoyu tarafından her ne kadar İmamoğlu'nun adaylığına kesin gözüyle bakılsa da CHP Genel Merkezi'nde İmamoğlu dışında kazanacak başka bir aday arayışı için 3 kişilik bir arge ekibi bile kuruldu.

Bedrettin Dalan ismi üzerinde konuşulsa da daha genç bir aday olmalı itirazı ile Dalan konusu kapandı ama off the record olduğu için yazamadığım başka bir adayın üzerinde ciddi olarak durulduğunun altını çizebilirim.

Şimdilik küçük bir robot resim verebilirim.

Çok ünlü...

Eski bir iş adamı...

Orta yaşlarda.

Ağzı laf yapıyor.

Biraz daha yazarsam hemen anlarsınız ve kaynağıma ayıp olur. Burada durayım.

Bu kişiye gayri resmi teklif gitti bile.

Yanıtı ne evet, ne hayır oldu!

Her ne kadar eski şaşalı günlerinde olmasa da İmamoğlu'nun İstanbul ve Türkiye siyasetinde hala etkili ve belirleyici olduğu notunu düşmek gerçeğe saygı olur.

KÜLTÜR BAKANLIĞI

Altın portakal film festivaline düşmek üzere olan gölgeyi tereyağından kıl çeker gibi hallettikleri için Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu tebriği hak ediyor.

Haklı bir başlama vuruşu yaparak zamanında kamuoyunun takdirine bıraktılar ve sonuç aldılar.

Kutlarım.

ORADA HİÇ KİMSE YOK MU?

2022 atanmayan öğretmenlerimizi atayacak kalbi şefkat dolu bir yetkili yok mu?

Mülakatı kaldıracak tek bir devlet adamı yok mu?

Ögretmenin Ögretmen olduğunun belgesi diplomasıdır diyecek bir Allah'ın kulu yok mu?

Sahiden orada kimse yok mu?

TALAT ATİLLA'YI TWITTER'DA TAKİP ET!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Fatih sancar
 7 Ekim 2023 Cumartesi 21:33
Sayın ATİLLA diploma öğretmenlik yapmıyor. Öyle diploma almışlar tanıyorum ki vallahi hayvan güttürmezsiniz. Öğretmen nin öğretmen olup olmadığını irdiği dersten ya genel imtihanla yada müfettişler tarafından yapılacak genel bir imtihanla öğrencileri sınava tabii tutacaksın öğrenci kimin öğretmen olup olmadığını bilgisi ile tespit edeceksin. Lise mezunu istikla marşının yazarını tanımıyor. Size bu gerçek absürt geliyor değilmi? Gerçek bu.
 Mustafa
 7 Ekim 2023 Cumartesi 10:35
Atanamayan öğretmenleri mülakatı kaldıracağım diyen lere bir sorabilsen keşke . Sanki iktidarda başkaları var gibi davranmaktan ne zaman vazgececeksiniz
 Muallim
 7 Ekim 2023 Cumartesi 10:09
Öğretmenin hakkını işte bu günkü yazıdaki gibi savunmak gerek! Tebrik ederim sayın yazarımızı. Hesap sormak mı? Öğretmenler sendikalarıyla dernekleriyle birlikleriyle kendileri ona karar verecekler; ama sonra..:)
 Atilla.
 7 Ekim 2023 Cumartesi 10:06
Her bi yerde iktidarın adayının şanslı oduğu gerçeğini herkes bilir, sağır sultan bilmezden gelir:( İP yada başka partinin aday çıkarması oyları böler. Bunu da bilmeyen yoktur. Peki muhalefet hiç bişey yapmasın mı??? KAZANACAK ADAY!!! etrafında birleşmeyi becerebilirler, becermeyi deneyecekler!:))) Masalar bunun için yerinde 4 ayağının üstünde duruyor. Kullanın! Kendinizi kullandırmayın!:(((
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime