Turktime

Yüzünüzdeki bu değişime dikkat! Yanlış beslenme şekli...

Yüksek kolesterol; kalp krizi ve inme gibi ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Bu sağlık problemlerine karşı korunabilmek için ise yüksek kolesterolün işaretlerine dikkat etmek gerekir. Özellikle yanlış beslenme şekli, genetik ve yaşın ilerlemesi gibi faktörler yüksek kolesterole yol açabilir.
ABONE OL
Abone Ol
Yüzünüzdeki bu değişime dikkat! Yanlış beslenme şekli...
Haberler / Sağlık
19 Aralık 2023 Salı 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Vücudun vitamin, hormon üretebilmesi ve hücre oluşturabilmesi için ise karaciğerin ürettiği maddeye kolesterol adı verilir. Fakat kanda aşırı miktarda kolesterol bulunması, kalp hastalıklarına yol açabilir. Özellikle yanlış beslenme şekli, genetik ve yaşın ilerlemesi gibi faktörler yüksek kolesterole yol açabilir.

Gözün çevresinde ve göz kapaklarında sarı renkte yağın meydana gelmesi yüksek kolesterolün belirtilerinden birisidir. Bu durum aslında ilk bakışta normal olduğu gibi bir izlenim verebilir fakat sağlık hakkında haberci niteliğinde olabilir.

Ayrıca genç yaşta olan kişilerde de gözün ön bölümünde yer alan korneanın alt ve üst kısmında beyaz ya da gri renkte görülen yağ birikintisi kolesterol yüksekliğine işaret edebilir.

Yüksek kolesterolün bir diğer belirtisi ise bacaklarda yer alan damarların tıkanarak meydana getirdiği ağrıdır.

Yüksek kolesterol, kan akışının azalmasına yol açabilir. Böylece göğüste ağrı hissine, inmeye ve kalp krizine neden olabilir.

Diğer belirtileri ise şöyle;

Midede bulanma hissi
Cildin solgun olması
Yaraların geç iyileşmesi
Tansiyonun yüksek olması
Göğüste meydana gelen ağrı
Halsiz hissetme

YÜKSEK KOLESTEROLÜ DÜŞÜREN BESİNLER

Yüksek kolesterol ile mücadele etmede en etkili yöntemlerden biri de beslenmedir. Özellikle belirli gıdaları tüketmek kolesterol seviyenizi normale çekebilir. İşte yüksek kolesterole karşı en etkili besinler…

Araştırmalar, düzenli olarak yulaf yemenin, yüksek toplam ve LDL kolesterol düzeyleri dahil olmak üzere kalp hastalığı risk faktörlerini önemli ölçüde azaltabildiğini gösteriyor.

Yulaf ve yulaf kepeği, beta-glukan adı verilen çözünebilir bir lifin konsantre kaynaklarıdır. Bu lif, sindirim kanalında kolesterol emilimini önleyerek ve kolesterolün bağırsak yoluyla atılımını artırarak kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime