Turktime

Uzmanından dikkat çeken açıklama: HIV'le yaşayan birey sayısında...

Dünya genelinde HIV'le yaşayan kişi sayısında korkutan bir artış görüldü. Prof. Dr. Haluk Erdoğan, HIV bulaş riski yüksek davranışlardan kaçının veya daha az risk içeren yolları tercih edin" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Uzmanından dikkat çeken açıklama: HIV'le yaşayan birey sayısında...
Haberler / Sağlık
18 Aralık 2023 Pazartesi 13:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HIV, ile yaşayan insan sayısı dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ciddi şekilde artış göstermeye devam ediyor. Son yılların en büyük sorunlarından biri olan HIV'a yakalanma oranlarında artışlar kaydedilirken, erken tanı tedavide büyük önem taşıyor.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi, öğrencilere yönelik düzenlediği bir etkinlikte HIV ve AIDS konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoğlu, dekan yardımcıları, ALKÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Erdoğan, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilara İnan ile öğrenciler katıldı.

"VAKA SAYISI 9 KAT ARTTI"

HIV'le ilgili önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Haluk Erdoğan, yaptığı açıklamada, "2010’dan bu yana HIV ile yaşayan birey sayısı 9 kat arttı. HIV-AIDS hakkında bilgilenin, korunun ve tedavi olun. HIV bulaş riski yüksek davranışlardan kaçının veya daha az risk içeren yolları tercih edin" ifadelerini kullandı. Erken tanı ve uygun tedavinin, HIV pozitif kişilerin AIDS döneminin gelişmesini önleyerek sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağladığını kaydetti.

Prof. Dr. Dilara İnan ise Türkiye'de HIV'in başlıca bulaş yollarının cinsel temas, kan ve kan ürünleriyle, anneden bebeğe bulaştırma olduğunu vurgulayarak, "HIV riskli bir davranışınız olacaksa koruyucu ilaç tedavisi kullanabileceğinizi bilin. HIV şüpheli maruziyetiniz varsa mümkün olan en kısa sürede önleyici tedavi alın" ifadelerini kullandı.

Bu bilgilendirme toplantısı, öğrencilere HIV ve AIDS konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayarak sağlık alanında önleyici tedbirleri vurguladı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime