Turktime

YSK'nın yeni başkanı belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yeni üyelerinin belli olmasının ardından YSK'nın yeni başkanı Ahmet Yener oldu.
ABONE OL
Abone Ol
YSK'nın yeni başkanı belli oldu
Haberler / Siyaset
26 Ocak 2023 Perşembe 16:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yeni üyeleri ile toplanan YSK'da yeni başkanı belirlemek için seçim yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Ahmet Yener, YSK’nın yeni başkanı oldu. YSK Başkanvekili ise Ekrem Özübek oldu.

Üyeliğe Danıştay'dan seçilen Ali Çopur ve İsmail Kalender ile Yargıtay'dan seçilen Feyzi Eroğlu, Talip Bakır ve Serdar Mutta için YSK'da tören düzenlendi. Yeni üyeler, yemin ederek göreve başladı.

Yemin töreninin ardından görev süresi devam eden üyeler Ahmet Yener, Mahmut Akgün, Ekrem Özübek, Orhan Usta, Ali Ürker ve Battal Öğüt ile yeni seçilen 5 üye arasında YSK başkan ve başkanvekilliği için seçim yapıldı. Seçim sonucunda yeni başkan Yener oldu.

Ahmet Yener kimdir?

13 Nisan 1966 tarihinde Beypazarı’nda doğdu. Ankara İmam Hatip Lisesini bitirdi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Ankara’da kısa dönem olarak yaptı. Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Yener; sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Hâkimliği görevlerinde bulundu.

İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Tazminat Davalarında Görev ve Yetki, İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları, İş Kazası ve Meslek Hastalığı, İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Maddi Tazminat Davaları adlarında ortak çalışmaya dayalı dört adet eseri bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime