Turktime

Uzmanlardan Gmail uyarısı! Bedeli ağır olabilir

Güvenlik araştırmacıları, Gmail, Outlook hakkında acil durum koduyla uyarı yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Uzmanlardan Gmail uyarısı! Bedeli ağır olabilir
Haberler / Teknoloji
18 Ekim 2021 Pazartesi 16:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Siber korsanlar, akıl almaz yöntemlerle dolandırıcılık yapmaya, değerli verileri ele geçirmeye çalışıyor. Bazı zamanlar eski bir taktiği biraz daha değiştirerek saldırılar düzenlerlerken, bazen de yeni yöntemlere başvurabiliyorlar. Uzmanlar kısa süre önce hackerların yeni saldırısını ortaya çıkardı.

Paylaşılan güvenlik raporuna göre siber suçlular, kullanıcılara McAfee veya Norton gibi isimlerden gelen e-postalar atıyorlar. Mesela McAfee adına gönderilen e-postalarda, "Aboneliğizin süresi sona ermiştir. Bilgisayarınızı korumak için aboneliğinizi yenilemenizi öneririz" şeklinde açıklamalar yer alıyor. Açıklamanın altında ise abonelik yenilemek için "Şimdi korunun" yazan bir bağlantı yer alıyor. Kullanıcı bu sahte e-postaya kanıp, bağlantıya tıkladığında ise aşırı şirilmiş ödemelerin istendiği sahte bir kayıt sayfasına yönlendiriliyor.

SAHTE SAYFALARA YÖNLENDİRİLİYOR

Norton adına gönderilmiş e-postalarda ise kullanıcıdan abonelik yenilemek için 500 dolar alınacağını gösteren bir fatura yer alıyor. E-postada, kullanıcının aboneliğini yenilememesi durumunda fiyatın daha da artacağı belirtiyor. Tabii ki bu e-postada da bağlantı yer alıyor ve kullanıcı bu bağlantıya tıkladığında, bilgisayar korsanlarının kullanıcı adı, şifre, banka bilgilerini çalmaya çalıştığı sahte bir sayfaya yönlendiriliyor.

HESABINIZ ÇALINABİLİR

Güvenlik uzmanları yaptığı açıklamada, "Aslında bilinen bir yöntem, fakat biraz daha değiştirilmiş. Dolandırıcılar, insanları anti-virüs aboneliğiyle kandırmaya çalışıyor. Şu anda McAfee, Norton ve farklı anti-virüs geliştiricilerine ait sahte e-postalar ortalıkta dolanıyor. Kullanıcıların bu e-postalara dikkat etmesi lazım. Aboneliklerini ise anti-virüs programı üzerinden veya resmi siteden kontrol edebilirler" ifadesini kullandı.


Araştırma ekibinden başka bir isim de, "Siber korsanlar, Gmail, Outlook veya başka bir e-posta servisi fark etmeksizin, sahte e-postaları gönderiyorlar. Anti-virüs dolandırıcılığı dışında, hediye kartı verdiğini iddia eden sahte anketler içeren e-postalar da var" dedi.

KAYNAK: SABAH

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime