Turktime

Uzman doktordan kritik uyarı: Eğitim sistemi karışacak!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, okullarda soğuk algınlığı ve grip vakalarının artmasıyla birlikte eğitim sisteminin de etkileneceğini belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Uzman doktordan kritik uyarı: Eğitim sistemi karışacak!
Haberler / Sağlık
21 Ekim 2021 Perşembe 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamadan birkaç dakika sonra sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

'EĞİTİM SİSTEMİ KARIŞACAK'

Prof. Ceyhan, okullarda soğuk algınlığı ve grip vakalarının artmasıyla birlikte eğitim sisteminin iyice karışacağını belirterek, hızlı tanı testlerinin bir an önce devreye sokulmasını istedi.


Bu şekilde hızlı bir şekilde çocuklara tanı konulacağını belirten Prof. Ceyhan, aksi taktirde koronavirüs (Kovid-19) olmadığı halde grip ve soğuk algınlığı geçiren çocuklar yüzünden eğitime gereksiz ara verilebileceğini ifade etti.

Prof. Ceyhan şunları söyledi:

"COVID ile semptomları çok benzeyen soğuk algınlığı ve grip vakaları arttıkça, eğitime ara vermeyi teste değil semptoma bağlayan sistemimiz iyice karışacak.

Çözüm: Hızlı tanı testlerinin bir an önce alınıp devreye sokulması. Bu yolla semptom gösteren çocuklarda kısa sürede COVID tanısı konup izolasyon uygulanabilir. Yoksa her gün onbinlerce çocuk ya COVID bulaştırırken okula gidecek ya da COVID olmadığı halde grip veya soğuk algınlığı geçiren çocuklar yüzünden eğitime gereksiz yere ara verilecek."

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime