Turktime

Usta yönetmenin yarım kalan filmi tamamlanıyor

'Yurttaş Kane', 'Şangaylı Kadın' gibi filmlerin Amerikalı yönetmeni Orson Welles’in son ve tamamlanamamış filmi 'The Other Side of the Wind' restore edilip gösterime girecek.
ABONE OL
Abone Ol
Usta yönetmenin yarım kalan filmi tamamlanıyor
Haberler / Kültür
18 Mart 2017 Cumartesi 12:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
1970'li yıllardan beri yarım kalmış bir halde bekleyen projenin yapımcılığı, internet televizyonu ve yapım şirketi Netflix tarafından üstlenildi.

Filmin restorasyonu, orijinal filmin yapımcısı olan Frank Marshall tarafından denetlenecek. Sinema endüstrisi hakkındaki filmin yapımına 1970'te başlandı ancak 1976 yılında proje sona erdi. Filmin başrolünde, bir yandan son filmini tamamlaya çalışırken bir yandan da bir dolu genç yönetmenle rekabet etmeye çalışan emektar bir sinemacı rolünde John Huston var. Filmin diğer oyuncuları Dennis Hopper ve Peter Bogdanovich de restorasyona danışmanlık yapacak. Bahdanovich daha önce filmin yayımlanması için gerçekleştirilen kitle fonu kampanyası için çalışmıştı. Kampanya Clint Eastwood ve JJ Abrams tarafından destekleniyordu ancak hedefine ulaşamadı.

‘Yurttaş Kane’i çekmeden önce Hemingway ile Welles arasında gerçekleşen bir kavgadan ilham alan filmin yazar olan ana karakteri, Hemingway intihar ettikten sonra Welles tarafından yönetmen olarak değiştirildi. Welles proje Hollywood tarafından sonlandırıldıktan sonra kendi imkanlarıyla filmi tamamlamaya çalıştı ancak başarılı olamadan hayatını kaybetti. Filmin restorasyonunun ne zaman biteceği henüz açıklanmadı.

Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime